Глен Мартенс представи дебютна колекция на Diesel

Нова глава за Diesel започна с дебюта на новия творчески директор Глен Мартенс. Той показа първата си колекция Пролет/Лято 2022 за бранда Diesel, която за първи път бе част от шоу календара на Седмицата на мъжката мода в Милано.

Дигиталната презентация на марката, която принадлежи на италианската модна група OTB SpA, е разделена на четири сцени. Зрителят наблюдава главния герой, който се събужда от сън – домашно парти на улицата, след това в асансьор, в червен пейзаж, напомнящ на Марс. Накрая червенокоса жена се събужда отново на партито, както в началната сцена, ... размивайки границите между реалност и измислица. Творческият директор, който преустройва денима на Diesel и по този начин отваря врата към нов свят за лейбъла, играе с илюзии. Дънки в различни кройки и пясъчно златно, дънкови палта и аксесоари като чанти и колани.

Колекцията е представена чрез кратък филм, разработен от художника и режисьор Франк Лебон. Оценен от композитора и музикант Леон Винехол, късометражният филм се развива в непринудена среда, характеризираща се с изкривен стил, диалог между реалността и мечтата.

Основният фокус на новата колекция е експериментирането: на конструкции, материали, десени, драперии, живописни мотиви и техники за вдъхване на нов живот на стари материи.

Дизайнът на Мартенс отговаря на денима на Diesel

Желанието на Мартенс да експериментира и да играе с формите проличава в мъжката и дамската колекция. За да направи това, Y/Project дизайнерът взема под внимание наследство на Diesel по отношение на денима и го интерпретира със своя деконструктивен подход: Дънките влизат направо в ботушите, а панталоните имат допълнителни джобове и цветни вложки. Има и припокривания с парижкия лейбъл Y/Project, където Мартенс следва подобен подход - може би само с по-малко деним. За колекцията дизайнерът също така е използвал реновирани стари тъкани от марката, като им е дал нов живот.

В допълнение, бранда започна с „Denim Library“. Колекцията представи концепцията за дънките за Пролет/Лято 2022. Тази нова серия е от устойчиви дрехи, предназначени да надживеят законите на времето.

Линията, състояща се от ризи, тениски, поли и панталони, съчетава идеалите на марката, зачитането на околната среда, историята на Diesel и страстта към постоянен напредък.

Денимът, който винаги е играл основна роля в наследството на Diesel, се предлага по галванизиран начин за мъжкия и женския гардероб с полово-неутрален подход.

Нови кройки, гениални процеси, завършителни операции и изпиране демонстрират постоянните изследвания на италианската марка.

Между богатите момичета и каубоите

Дънковият подход отговаря на естетиката между спортните облекла от 90-те, каубоите и богатите известни момичетата от началото на 2000-та година. Наслояването и стилизирането играят важна роля. През различни топове и рокли се вие колан, който ги държи заедно и по този начин изкривява формата на облеклото. Колекцията е завършена с широки етикети, при които Diesel-D е поставен върху чанти, обувки и панталони.