Брад Пит и Харисън Форд ще връчват награди "Оскар"

На 25 април в „Долби Тиътър“ в Лос Анджелис ще се проведат 93-те награди „Оскар“. Американската академия за филмови изкуства и науки обяви списъка с актьори и известни личности, които ще бъдат техни домакини. Между тях са звездите Брад Пит, Харисън Форд, Холи Бери, Рене Зелуегер, Хоакин Финикс, Лора Дърн и режисьора Бонг Джун-хо, чийто филм "Паразит" спечели наградата за най-добър филм миналата година, съобщават продуцентите на церемонията.

Брад Пит

Водещ на нощта на Оскарите ще бъде Глен Уайс, който е добре познат експерт по този тип събития, но с помощта на режисьора Стивън Содърбърг, който отговаря за продукцията.

Академията обяви, че 93-тата церемония по традиция ще се проведе в „Долби Тиътър“ в Лос Анджелис, но ще включва участия и от други места. До всички номинирани беше изпратено писмо с искане за физическо присъствие на церемонията.

„Ще се опитаме да осигурим приятна и безопасна вечер за всички, които ще присъстват физически, както и за милионите киномани по целия свят“, казаха организаторите, които са предвидили и тестове за коронавирус на място.

Тази година "Мънк" на Дейвид Финчър с участието на Гари Олдман стана фаворит за „Оскар“ с най-много номинации - цели 10.