Дигитални ревюта в Салeрно на брандове, представени от Bridal Fashion

Събитието Evening Dress Show за втори път събра представители на италиански брандове от Европа и Китай, поканени да разгледат новите предложения за сезон пролет-лято 2021 на производителите на официални рокли и аксесоари от Южна Италия. Инициативата е на “агенцията за модни таланти” в Италия, “италианската международна търговска камара” и област - Южна Италия, а домакин по традиция бе морската гара в Салерно, проектирана от екстравагантната архитектка - Заха Хадид.

Единствен гост на събитието от България бе Анелия Петкова от Bridal Fashion, която от няколко години представя италианските марки от висок клас - Roccobarocco и Lucia PI, а американската - Marchesa, също с участие на изложението се произвежда във фабрика в Торино.

Bridal Fashion

При пълни мерки за сигурност, кореспондиращи с новата ситуация, събитието бе открито от областния управител на Южна Италия - Дженаро Крешенца, а представянето на моделите премина при много добра и стриктна организация. Пет дневния ивент даде възможност на всеки представител индивидуално да направи своите работни срещи  с партньорите си и да присъства на виртуалните ревюта. 

Lucia Pi

Lucia Pi

Lucia Pi

Lucia Pi

Колекция 2021 на италианската марка за висша мода - Lucia Pi e вдъхновена от Венеция. Тоалетите са в цветовете на стъклото “мурано”, вечното черно, сребристо, лазурно синьо, розова теракота и златисто, с ръчно шити кристали, изобразяващи фрески от архитектурата на историческия град. Материите са естествена коприна и копринен тюл.

Marchesa

Marchesa и този път показа класа и иновативност с колекции в 4 линии - haute couture, cocktail dresses, day wear и active wear за различен тип събития, дневна и бизнес мода, а също и прекрасни “фитнес” екипи, носещи свежия романтичен почерк на марката. За официалните рокли на  2021 г. са характерни естествени и луксозни материи, свободни кройки по тялото и  цветовете от ботаническите градини. Пера от марабу и естествени кристали блестят по тоалетите - haute couture.

Дигитални ревюта в Салeрно на брандове, представени от Bridal Fashion

Дигитални ревюта в Салeрно на брандове, представени от Bridal Fashion

Дигитални ревюта в Салeрно на брандове, представени от Bridal Fashion

Извън този ивент, при закрити врата, неуморимият световноизвестен дизайнер от Неапол - Роко Бароко, който е единственият активен дизайнер на своето време предлага за 2021 година една свежа и актуална колекция с поглед към поп и рок културата на 80 - те години. След едногодишна пауза, дизайнерът - звезда, с намерение да представи лично колекцията в България е вдъхновен от 80-те години, когато кариерата му е в нейния й апогей, а тоалетите му се носят от звезди като Лайза Минели, Урсула Андерс, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Бриджит Нилсен и др.

Роко Бароко

Роко Бароко