ЧИСТИ ЛИНИИ И ПЪСТРА ПАЛИТРА ОТ ЦВЕТОВЕ В КОЛЕКЦИЯ ПРОЛЕТ / ЛЯТО 2009 НА “ЕТЕРЕ”

“Етере” не изневерява на своя емблематичен стил в новата си колекция за сезон пролет/ лято 2009 г. Особено внимание е отделено на изчистените линии и изискани силуети, които отговарят на високите изисквания на деловите дами. Най-новото вдъхновение на марката са нюансите и внушението на цветовете, които са разиграни от меките и топли гами до искрящите тонове. Акцентът е върху дрехите, носещи в себе си романтичните и феерични нотки, насочени към жените с буен и непокорен дух.

Този сезон “Етере” залага на материите от смесен тип вискоза, еластан и полиестер, както и на най-подходящите за лятото памук, лен, тенсел и ефирна коприна. Предпочитанията относно цветовете са продиктувани от настроението, което създават. През деня може да бъдете в слонова кост, циклама или в океански нюанси - тъмносиньо и сиво-зелено, а вечерта да очаровате с фаталното черно и шикозните ярки принтове.

В колекцията пролет/ лято 2009 г. са заложени три тематични насоки, обобщили единен замисъл за фешън заряд във всеки момент от ежедневието. Дизайнерът Емилия Костова познава добре многоликия стил на съвременната жена и затова моделите са с характера на амбициозната и преуспялата дама, свободната и независимата и тази с неизчерпаема страст и чар.

В първата тема на колекцията е обърнато внимание на визията на деловата жена. Материите са съобразени с удобството и гарантират, че дрехата ще запази безупречния си вид през целия ден. Облеклата са в характерните строги и контрастни тонове – черно, сиво, бяло и кафяво. Типичните за “Етере” вталени сака прекрояват по особен начин женствеността. Панталоните са прави с по-разширени крачоли и подчертано висока талия, което издължава фигурата и създава дързък силует. Костюмите са елегантни и с безупречни линии. Дизайнерските решения, които ги допълват, преминават от класическа бяла риза до ефирни блузи от щампован сатен в приглушени тонове. През този сезон при полите се запазват формите тип цигара, но е интересно заиграването с различни плисета, копчета и външни шевове, което им придава леко закачлив вид. Важно място заема деловата рокля, деликатно следваща линията на тялото със задължителната бизнес дължина.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine