Модните тенденции за пролет-лято 2009 според Аристон С

* Българската модна къща Аристон С представи пролетно-лятната си колекция и с нея зададе тон за модните тенденции през топлите сезони на 2009г.

В търговската мрежа на Аристон С може да откриете новата пролетно-лятна колекция на водещата българска модна къща. Новите концепции на компанията са насочени към съвременната, авантюристична и елегантна жена, която желае да се открои чрез елегантност и минимилизъм. Основните линии за модната къща са ретрото чрез черни и бели цветове с добавен сив графит, синьото като символ на дълбочината на океана, зеленото като израз на чистота и природа и златното като израз на пясъка и роматничността.

Акценти в a’smove са многообразието от цветове и източните мотиви, а в a’s fashion for living – авантюризмът чрез трите линии: „Кино”, “Африка” и „Сен Тропе”.

Съвременната Ева

Новата колекция на Ariston S за сезон пролет/лято 2009 е игра на чувства и емоции. Тя е начинът, по който избираме да изразяваме всеки ден собственото си „аз”, начинът по който искаме да ни възприемат останалите. Новият аутфит на забързаната съвременна жена, където минимализмът трайно измества прекалената разточителност и пищният дизайн от миналите сезони. Спокойна елегантност, вдъхновена от духовно търсене.

Модните тенденции за пролет-лято 2009 според Аристон С

Black Classic – Ретрото е модерно, а класата на класиката е издигната в култ. Втален, женствен и предизвикателен силует. Всяка жена в офиса иска да покаже своята агресивна идентичност и чувствителност. Вечната магия на черното и бялото се преплитат в стилни десени на загадъчност и съвършенство. Сивият графит внася стабилност и хармония. Щампите са геометрични или флорални. От пръв поглед моделите впечатляват и предизвикват усещане за стил и наслада от общуването.

Модните тенденции за пролет-лято 2009 според Аристон СМодните тенденции за пролет-лято 2009 според Аристон С

Grand Ocean – Рапсодия в синьо. Тоталният микс между посоките в цветовете, текстила и дизайна продължава да се харесва и търси от съвременната жена в стремежа й към индивидуалност, провокация и авангардност. Основните акценти в круизната колекция на Ariston S са женствените, свежи и секси модели. Те са измамно семпли, небрежно елегантни и умело съчетани в различни стилове.

Green park - Директният фокус на дизайна е към жената, която се стреми да бъде женствена и модерна. Това е тема, свързана с природата, която представя натурални и изкуствени цветови кодове и десени, вървящи от природата към експеримента. Акцентите са поставени чрез щампи с органични и цветни десени и тяхната комбинация. Вдъхновението идва от растения, покрития, мотиви, показани в игра между химията и природата.

Модните тенденции за пролет-лято 2009 според Аристон С

Gold classic – Изящен вкус и романтична елегантност. В сезона на провокациите позлатените материи и пясъчните тонове отново са хит. Линията експериментира с вечните модели, чиято непреходност гарантира стил и елегантност. Култура, мода, красота, стил на живот - всичко, което ни изненадва, изкушава, очарова.

Модните тенденции за пролет-лято 2009 според Аристон С

Да живее романтиката!

Уморихте ли се от сивотата? Време е да си придадете нов облик – по-цветен и по-нежен. a’smove създава прекрасно настроение с пролетно - лятната си колекция. Облечена в нея жената излъчва щастие и го предава на околните. Лято и море, огнено слънце, жарки страсти, разкрепостени нрави...Съчетанията са дръзки и провокативни, цветовете – от ярки, слънчеви и наситени до по-бледи и пастелни. Стилът е свободен и създава прекрасно настроение – свободни сака, блузи в стил анорак, ризи, т-шърт рокли, карго панталони.

Да живее романтиката

Да живее романтиката

Да живее романтиката

Необикновено внимание привлича Сакура (японска вишна) – една от линиите в новата колекция. Тя обръща поглед на изток и представя ефектни модели, които внасят специфична екзотика в пролетно-летния гардероб. Цветовете са натурални и нежни. Предимно бежово, маслинено зелено, пепел от рози, мляко с какао са съчетани в колекцията, а взети заедно те изглеждат очарователно и предизвикват любопитство. В забележителен принт или асиметрични форми, моделите са направени така, че да омекотят геометричните линии. Линиите са издължени, тънки и нежни, което придава много грация на колекцията.

Здравей, мое утре!

За сезон пролет/лято 2009 a’s fashion for living предлага една колекция за авантюристки. За жената, притежаваща младежки дух, позволяващ й множество експерименти и възможността да се чувства свободна. Тук главното действащо лице не е дрехата, а жената, която я облича.

колекция за авантюристки

Модната линия е реализирана чрез три основни посоки. В линията „Кино”, препратките са към черно - белите филми, артистичния стил и уникалното изкуство на Чарли Чаплин. Ретро визията и фаталното излъчване внасят нотка провокативност в иначе лежерното излъчване на колекцията.

Меки цветове, африкански орнаменти и колониален стил са темата в „Африка”. Банални или не, животинските принтове сякаш са извоювали запазено място за всеки сезон. Дизайнерите неуморно им отделят внимание и със завидно усърдие стилизират и развиват идеята. Леопард, зебра и жираф са предпочитаните и разнообразно третирани мотиви. Темата е вдъхновена от африкански племена и митове, архаични форми и ръчна изработка. Независим и с изчистена естетика, стила кореспондира с модерния номадски живот, комбиниращ практичност и оригиналност. Дюсове и карета, етно щампи, бродирани мотиви, са акцентите в тази тема.

колекция за авантюристкиколекция за авантюристки

колекция за авантюристкиколекция за авантюристки

„Сен Тропе” – Палитра от пастелни летни тонове: бяло, пудрено розово, бледозелено и лилаво. Това е тема, свързана с природата, която представя натурални и изкуствени цветови кодове и десени, вървящи от природата към експеримента. Акцентите са поставени чрез щампи с органични и цветни десени и тяхната комбинация. Вдъхновението идва от растения, невероятни форми, покрития, мотиви, показани в игра между химията и природата. С нея вървят цветя и свежи цветове в дюсове и карета. Силуетите комбинират практичното и природосъобразното в ленена, памучна, мека, натурална и структурна визия.

Снимки:

1. - 5. Модели от колекция на Ariston S за сезон пролет/лято 2009
6. - 8. Модели от колекция на a’smove за сезон пролет/лято 2009
9. - 13. Модели за сезон пролет/лято 2009 a’s fashion for living