Детски очила - 7 важни фактора при избора им

Да избереш първия чифт очила за своето дете е истинско предизвикателство за всяка майка. Няма значение дали става въпрос за слънчеви, диоптрични или такива за работа с компютър - това е продукт, от който пряко зависи здравето на вашето дете. Ето защо към избора на очила в никакъв случай не бива да се подхожда с лека ръка. Вижте кои са седемте важни детайла, на които трябва да обърнете внимание.

  1. Очила не се носят само за корекция на зрението. Когато детето ви играе на открито е необходимо да предпазите очите му, което става най-добре чрез специални детски слънчеви очила. Синята светлина, излъчвана от екраните на компютри и мобилни устройства, също е изключително вредна за тепърва развиващото се детско зрение. Тя води до главоболие, раздразнителност и нарушение на съня. Ако вашето дете прекарва време пред такива устройства, изборът на подходяща защита за очите е необходимост, а не луксозна прищявка. Един чудесен пример за такива предпазни очила е моделът Screen BuZZ на френската марка Ki ET LA.

Избор на детски очила

  1. Изберете очила с издръжливи и устойчиви на надраскване лещи. Вашето дете трябва да може свободно да лудува и играе, без постоянно да се притеснявате, че ще счупи очилата. Лещите, изработени от поликарбонат, се считат за най-здрави и устойчиви - те са близо 10 пъти по-издръжливи от пластмасовите. Освен всичко друго лещите от поликарбонат са по-леки и по-тънки от останалите. Детето ви ще привикне много по-лесно към тях, отколкото към очилата с обикновени стъкла.
  1. Рамката е не по-малко важна от лещите. Повечето деца се притесняват да носят очила, за да не станат обект на подигравки от страна на връстниците си. Ако и вашето изпитва подобна несигурност, поговорете с него. Припомнете му колко много от любимите му герои също носят очила - например умната Велма от Скуби Ду и др. Марката Ki ET LA дори има рамки, които са идентични с тези на любимия на всички деца Хари Потър.

Избор на детски очила

  1. Бебенцата също имат нужда от очила. Тъканта на ретината узрява едва след втората година на детето, а се оформя като пълноценна такава чак след навършване на шестата. Благодарение на съвременните технологии вече има разработени предпазни очила дори и за най-малките палавници, на възраст от 0 до 18 месеца. Брандът Ki ET LA предлага бебешки модели със специална еластична лента, която се закопчава отзад на тила. Когато става въпрос за бебешки очила е най-добре да изберете такива с лещи клас 4 със 100% филтрация на вредните UVA и UVB лъчи.
  1. Цветът на рамките също е важен. Освен че повече се харесат на малчуганите, рамките в ярки цветове са по-лесни за забелязване, в случай че детето ви ги изгуби да речем в тревата, на плажа или някъде вкъщи. Търсете модели, които не просто изглеждат добре, но са и удобни. Ако детето изпитва дискомфорт, то няма да носи очилата.

Избор на детски очила

  1. Избягвайте модели, чиито рамки са от изцяло “гумиран” силиконов материал. Може да ви изглеждат супер удобни и няма как да се счупят, но след няколко месеца ползване ще забележите, че стъклата започват да изскачат от силиконовата рамка. Освен това те много бързо губят формата си и се разтеглят в топлото време поради естеството на гумената материя, която се  отпуска при високи температури.
  1. Търсете модели с гъвкави скоби (или т.нар. панти). Повечето деца нямат навика да се грижат за очилата си. Затова гъвкавите скоби, които могат да се въртят на всички страни, са много важен и полезен детайл. Те позволяват на очилата да запазят формата и целостта си, дори и при по-грубо отношение от страна на детето. Любимият ни бранд Ki ET LA отново се представя отлично, в сравнение с обикновените модели.

Избор на детски очила

Изборът на най-добрите очила за вашето дете може да бъде истинско предизвикателство. Намирането на подходящи модели, които да отговарят на всички гореизброени характеристики е трудна, но не и невъзможна задача. Ако искате лично да се уверите в безбройните предимства на очилата Ki ET LA, можете да ги намерите в онлайн магазин Reia.bg, които са специализирани в продажбата на детски и бебешки стоки, както и продукти за бъдещи и настоящи майки.

Избор на детски очила

Избор на детски очила