Мишел Обама ще украси корицата на "Вог" през март

Мишел Обама ще украси корицата на Корицата на мартенското издание на Вог в САЩ е посветено на Мишел Обама. Така тя става втората Първа дама, която е на корицата на модно списание, съобщава самото издание на интернет сайта си.

Съпругата на новия американски президент е снимана в рокля без ръкави на младия нюйоркски моден дизайнер Джейсън Ву от известната фотографка Ани Лейбовиц. Снимката на корицата, както и други две на вътрешни страници, е направена в апартамент в хотел "Hay-Adams" във Вашингтон, където президентското семейство живя временно през януари, преди полагането на клетва на новия президент. Списанието иска да покаже "истинската г-жа Обама", обясни известния хроникьор на "Вог" Андре Леон Тейли по Си Ен Ен.

"Това е една корица за нейната топла личност, с топлота, която идва отвътре. Не става въпрос да бъде поставяна на пиедестал, нито да бъде превръщана в модна икона. Корицата изразява надеждата и оптимизма, които идват с управлението на Обама и една нова ера", обяснява журналистът. По повод тази снимка на корицата на "Вог" говорителят на Белия дом Робърт Гибс заяви: "Много хора, и аз на първо място, сме изключително горди с Първата дама". Снимки на всички Първи дами на САЩ се публикуват във Вог от времето на Лу Хувър, но досега единствено Хилари Клинтън се е появявала на корицата на престижното модно издание. 26-годишният дизайнер от тайвански произход, Джейсън Ву, е създател и на балната рокля, с която се появи Мишел Обама вечерта на церемонията по встъпването в длъжност на Барак Обама на 20 януари. АФП

Вашингтон / САЩ