Български бижутериен бранд подкрепя млади таланти

Invoke представя първите авторски бижута на Елизабет Димитрова

Българският бранд Invoke проведе съвместно с Нов български университет (НБУ) конкурс за авторски дизайн на бижу като част от политиката си да подкрепя развитието на младите таланти в България. В основата на конкурса заляга убеждението на екипа на Invoke, че всеки трябва да надскача себе си и да предизвиква собствените си възможности, за да бъде успешен в призванието си.

Бижута

След  официално журиране на първо място бе класиран проектът на Елизабет Димитрова, чийто дизайни на бижута ще бъдат представени официално на стилно събитие, което ще се проведе на 7 ноември в Paradise Center в София. Основателите на марката вярват, че младите творци трябва да са мотивирани да развихрят въображението си и да бъдат подкрепяни в своето развитие.

Предизвикателството за авторско бижу бе отправено към студентите от НБУ, програма „Мода“, а утвърдени професионалисти в модния бизнес класираха трима победители. Първото място бе спечелено от Елизабет Димитрова, чийто бижута ще се предлагат в търговската мрежа на Invoke в цялата страна.

Бижута

„Изготвянето на проект за бижу е нещо много специално. Вярвам, че във всяко бижу е необходимо да се вложи емоция и всеки детайл да бъде изваян до съвършенство. С много усилия и време красивите неща се получават. Аз намерих своето вдъхновение в прирадата. Прекрасните места, създадени от прирадата, пейзажите и най-вече цветята. Лилиумът е любимото цвете на моята майка и аз се вдъхнових именно от това. Създадох проект, който да изрази тази нежност и красота, която ни дарява прирадата. Както всяко цвете, лилиумът има своето значение – то е символ на чистотата, елегантността и невинността“, споделя Елизабет Димитрова.

Бижута

Елизабет сбъдна своята мечта, реализирайки проекта си в готов продукт. Тя избра комплекта да носи нейното име, защото смята, че олицетворява нейната творческа идентичност и грация. На 7 ноември авторските бижута “Elizabeth” ще бъдат представени на официално събитие в Invoke Selection в Paradise Center пред представители на бизнеса, модата, академичните среди, журналисти, стилисти и популярни личности.

Бижута

Повече за Invoke
Бижутата на Invoke са вдъхновени от красотата на природата и от стилистиката на най-луксозните марки в бранша. Висококвалифицирани технолози реализират дизайнерските скици, като вземат под внимание всеки детайл. Материалите, от които се изработват бижутата, са с най-високо качество и са подходящи както за най-изтънчения вкус, така и за най-чувствителната кожа.

Бижута