Малка Мис и Мистър България 2019 със специален гост Крисия Тодорова в хотел Аргищ Партез – Златни пясъци

Националният конкурс Малка Мис и Мистър България се провежда за 17-та поредна година и е форум за изява на деца от 4 до 18 години. Те пристигат от цялата страна след проведени регионални конкурси и кастинги. Паралелно се провежда и Арт фестивал NEW STARS, в който участниците проявяват своите индивидуални таланти. Крисия беше член на журито и лично връчи медалите на победителите в Арт фестивала.

Над 60 деца от всички краища на България се събраха от 9-ти до 13-ти септември в Златни пясъци за конкурса Малка Мис и Мистър, Мис и Мистър Тийн България 2019.

Малка Мис и Мистър България 2019 със специален гост Крисия Тодорова в хотел Аргищ Партез – Златни пясъци

Организатор и лицензиант на конкурса е Агенция Интерсаунд. Официален домакин на конкурса за пръв път е супер луксозния хотел Аргищ Партез – Златни пясъци. Финалния спектакъв беше на 12.09. на открита сцена между басейните на фона на атрактивната архитектура на хотела-домакин.

Участниците от 15 града са класирани да представят своите родни градове от регионални конкурси, както и национален кастинг.

Децата прекараха няколко незабравими дни в подготовка за финала. Програмата беше интересна: Парад на градовете – делегациите се представят с оригинални програми, Весел карнавал за деца и родители, хореографска подготовка и разбира се – време за плаж и море.

Малка Мис и Мистър България 2019 със специален гост Крисия Тодорова в хотел Аргищ Партез – Златни пясъци

Седмото издание на Арт фестивал NEW STARS 2019, в който участниците проявиха своите таланти събра многобройна публика. Имаше песни, народни и латино танци, художествена гимнастика, картини на млада художничка. Забележително беше изпълнението на Мартина Кондаклиева – републиканска шампионка по латино танци, Симона Иванова – художествена гимнастичка с международни победи, дори демонстрация на изработка на грънци с мъничко грънчарско колело на сцената от най-малката грънчарка в България Теара Марковска от Троян.

Малка Мис и Мистър България 2019 със специален гост Крисия Тодорова в хотел Аргищ Партез – Златни пясъци

Финалният спектакъл протече в три тура: Атрактивно откриване с танц на участниците в който се включи с изпълнение и самата Крисия, облечени в униформа на конкурса, оригинална хореография и грейнали детски лица. Втори тур - представяне в народни носии от родния им край и третото, най-впечатляващо дефиле превърна сцената в приказен замък – принцове и принцеси в чудни бляскави рокли завладяха сърцата на публиката.

Режисьор на спектакъла за поредна година беше Мартин Желев, създал поредица национални и международни спектакли. Бляскавото му режисьорско хрумване да стартира конкурса с водещи на покрива на хотела закова вниманието на публиката още от първия миг. Атмосферата по време на целия конкурс беше приповдигната и възторжена-децата се забавляваха, танцуваха, а на края получиха своите титли и медали за достойното представяне в най-престижния детски конкурс. Крисия – звездата – идол на децата пристигна в Златни пясъци специално за конкурса и прекара един ден с тях, за да ги подкрепи и да оцени тяхното представяне.

Малка Мис и Мистър България 2019 със специален гост Крисия Тодорова в хотел Аргищ Партез – Златни пясъци

Невероятната млада певица зарадва участниците и гостите на конкурса с изпълнение на най-новите си песни. Участниците подготвиха танц за откриването на спектакъла върху песен на любимата Крисия, а на финала и връчиха корона като на истинска принцеса!

В журито на конкурса бяха поканени: Крисия Тодорова-любимия Тийн идол на България, Наско Лазаров – Про файл, Мис България 2016 и Вицемис Планет 2017 Габриела Кирова, Мира Матеева – организатор на Мис Варна, Десислав Димитров – ПИАР, Данил Кираджиев режисьор , певицата Яница Кънева, модни специалисти, артисти, представители на хотела-домакин, журналисти и спонсори. Председател на журито, разбира се, беше г-жа Ирина Папазова, Президент на Агенция Интерсаунд. Специални гости, които имаха честта да връчат короните на победителите са Бриана Петрова – Little Miss Planet 2019 Grand Prix,Естер Лазарева - Little Miss Nations 2018, Никол Проданова - Little Miss Planet 2018, Самуил Чешмеджиев - Little Model Earth 2017, Денис Несторов – Малък Мистър България 2015 г., Памела Петрова - Little Miss Planet 2018 и Ивайла Иванова – малка певица от Варна, която вече има авторски песни.

Водещи на конкурса бяха отново Сузан Джемил-Top Teen Model of the Planet 2018 - и Йордан Папазов.

На финала Комплекс Аргищ Партез се преобрази във вълшебен замък – принцове и принцеси в приказни рокли, блясък на диамантите в короните и най-прекрасните детски усмивки. Участниците получиха награда за своето представяне – специални награди в категории Фото модел, Топ модел, Усмивка, Чар, Артистичност и правото да представят България в международните конкурси Little Miss & Mister Galaxy, Little Miss & Mister Planet.

Малка Мис и Мистър България 2019 със специален гост Крисия Тодорова в хотел Аргищ Партез – Златни пясъци

Във всяка възрастова категория бяха излъчени победители, които получиха титлите Малка Мис и Мистър България, Мис и Мистър Тийн България и правото да представят България в редица международни форуми: Little Miss Nations – Бразилия, Little Miss United World – Испания, Top child model of the Planet - Грузия, Little Model Earth – Индия, Prince & Princess International 2017 – Тайланд Festival Model & Talent World-Анталия и други.

Снимки: Хай Лайф