Бал на снежната кралица за първи път в България

* По време на бала ще се проведе осмата церемония за връчване на наградата «Човек на XXI век» на сдружение «Програма Произведено в България»

Галина Кондова

В края на миналата година, българска делегация посети Москва по покана на Центъра за обществени връзки на Кремъл и присъства на Бала на професионалистите. Тържественото събитие, което продължи осем часа, се състоя в балната зала на Кремъл, побираща 1000 души. Г-жа Адриана Цанева и г-жа Олга Ускова, които бяха част от делегацията и организираха пътуването до Москва, връчиха наградата “Човек на XXI век” на Филип Киркоров за прославяне на България по света. Световноизвестният изпълнител с български корени беше отличен и с наградата “Професионалист на Русия”.

Българската делегация в бялата зала за заседания на правителството на Москва

Като ответна визита е участието на руска делегация в България на Бала на снежната кралица. Това ще се случи на 28 януари 2008 г. в “Шератон София Хотел Балкан”. По време на събитието за осма поредна година сдружение “Програма Произведено в България” ще връчи своя национален приз “Човек на 21 век” На събитието ще бъдат отличени водещи български производители, които изнасят своята продукция за Русия и Европа. Това са фирми с високи показатели на дейността, свързана с развитие, перспективи и социална ангажираност. Румен Иванов – собственик на “Крит” и носител на наградата “Човек на 21 век” ще връчи ценната статуетка на новите носители на престижния приз. Тази година наградените са:

  1. Адриана Цанева, Олга Ускова и световноизвестният руски дизайнер Слава Зайцев“Винпром Русе” – г-жа Наталия Казакова - изпълнителен директор на “Винпром Русе”
  2. “Бултрекс” – изключителен представител на “Ростсельмаш” – г-н Иван Попов - изпълнителен директор
  3. Фирма “Димитър Маджаров” - г-н и г-жа Маджарови
  4. доц. д-р инж. Христо Белоев – ректор на Русенски университет “Ангел Кънчев”

На церемонията по връчването на националния приз ще присъстват специални гости от Русия, Азербайджан, Казахстан, САЩ, Гърция, представители на деловия и бизнес елит. Поканени са и представители на държавни институции в сферата на икономиката, труда и човешките ресурси, политически и бизнес лидери и експерти от България и страни-членки на ЕС

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Снимки:

  1. Българската делегация в бялата зала за заседания на правителството на Москва – от ляво на дясно: Галя Топалова – президент на футболен клуб “Локомотив Пловдив”, Вечаслав Леонов – експерт от администрацията на Кремъл, Олга Ускова – “Нова световна визия”, Мирослав Касев – “Изот сервиз”, Адриана Цанева – сдружение “Програма Произведено в България”, Георги Мурадов – председател на департамент “Международни връзки на правителството на Москва”, Румен Иванов – фирма “Крит”, Ирен Тахова – архитектурно студио “Юлиян Тахов”, Петър Гьошев – “Нашата красива България”, генерал Султанов.
  2. Адриана Цанева, Олга Ускова и световноизвестният руски дизайнер Слава Зайцев.
  3. Бедрос Киркоров – баща на Филип Киркоров и Адриана Цанева.

Бедрос Киркоров – баща на Филип Киркоров и Адриана Цанева

Снимки: © Архив сдружение “Програма Произведено в България”