Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея

Над 300 деца от всички 28 области в България взеха участие в първата националната Асамблея "Земя на децата", която се проведе в Националната спортна академия в София на 1 юни 2019 г.

Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея

Грандиозното събитие бе открито от детския радиохор, който изпълни химна „Детска планета, написан специално за Асамблеята от композитора Ясен Обретенов, по музика на Пеньо Иванов. Бяха прочетени и поздравителни адреси от държавните институции и организации, които подкрепиха първото издание на детската асамблея.

Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея

В емоционално обръщение към участниците и гостите, Ваня Ламбева, организатор и председател на сдружение „Дива Земя“ заяви: „Горда съм, че децата на България днес са заедно, обединени от идеята да покажат своите таланти. Мечтая второто издание на форума да е с международно участие. Вече работим по този проект и се надявам той да е в полза за по-добро бъдеще и реализация на тези талантливи млади хора, които да получат реализация не само в личния си живот, а да бъдат посланици за доброто на цялата земя. Точно затова се спрях на това име – „Земята на децата“ и искам да посветя проявата на моя баща, който цял живот беше дипломат и лице на България пред света“, каза Ваня Ламбева.

За участниците в първото издание на националната Асамблея „Земята на децата“ времето премина неусетно в рамките на два панела – художествен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите взеха участие съвместно с представители на НСА и НХА. Част от творбите на младите таланти ще бъдат използвани за бъдещите благотворителни прояви на сдружение „Дива Земя“. Сред гостите на Асамблеята бе и композиторката Вида Пиронкова, която празнува рождения си ден с децата на България.

Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея

Благодаря на всички които застанаха до нас и повярваха, че начинанието ни е водено само от добри намерения, без комерсиални подбуди “, казва Ваня Ламбева, която наскоро беше удостоена с приза – „Мисис Дама на Годината“ и благодари на Областна администрация на Софийска област, на НСА „Васил Левски“ в лицето на проф. Пенчо Гешов, Комисията за закрила от дискриминацията, НХА, Пожарна безопасност и защита на населението, БЧК, Софийска община, Министерство на културата, Министерството на образованието, Министерство на младежта и спорта, Лайънс клуб София Витоша в лицето на г-жа Весела Вацева, на адв. Биляна Тончева, адв. Искра Стефанова, на продуцента Меги Савова. На всички популярни лица от областта на бизнеса, науката, изкуството и спорта, сред които гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев, тв водещата Елизабет Методиева, Вида Пиронкова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова и др.

Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея