IDEA MODA - международен конкурс за млади модни дизайнери

Нов Български Университет, съвместно с Balkan Fashion Week организира международен конкурс за млади модни дизайнери „IDEAMODA“.

Конкурсът беше обявен през месец юни 2018 г., по време на дипломните ревюта на НБУ, които бяха част от програмата на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition. Много фирми от модния бранш, модни издания и медии станаха партньори и оказаха финансова и медийна подкрепа на IDEAMODA.

В първото издание на конкурса взеха участие млади дизайнери, които могат да покажат вдъхновението, таланта и креативността си в съревнование със свои колеги. Студенти по мода, млади хора, изкушени от модата, които работят за собствена марка или в колаборация с други, които искат да изявят себе си, идеите и собствените си разбирания за модата по най-добрия начин, такива бяха многобройните кандидати. Конкурсът беше отворен за млади дизайнери от България, Европа и Балканите.

IDEA MODA - международен конкурс за млади модни дизайнери

Наградите са впечатляващи, журито е съставено от изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи, „хора на модата“ от България и Европа. Организаторите си поставят амбициозни цели – прозрачен и издържан във всяко отношение конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора в България и Европа.

На 13 май 2019 ще се проведе финалът на това красиво и атрактивно състезание и ще бъдат излъчени победителите в първото издание на IDEAMODA. На голямо модно дефиле в зала „В парка“, НДК, София, финалистите ще покажат реализираните си колекции и ще се борят за големите награди.

Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта www.ideamoda.net, както и на фейсбук–страницата https://www.facebook.com/IdeaModaCompetition/?ref=bookmarks