Световният моден дизайнер Ана Локинг с публична лекция и уъркшоп в Нов български университет

Ана ЛокингСветовният испански бранд за дамска, мъжка мода и аксесоари Ana Locking ще гостува на Нов български университет тази събота – 17 ноември, от 11:20 часа в 409 аудитория „Проф. Васил Стоилов“. Дизайнерката Ана Гонзалес, основала марката през 2008 г., ще изнесе публична лекция на тема „Връзката между изкуството и модата“ в две основни направления: предприемачеството в модата и творческите процеси, и ще работи със студентите по мода и маркетинг на НБУ.

Проектът стимулира интердисциплинарността в обучението в рамките на курсовете по маркетинг, където студентите се обучават теоретично как да организират и да популяризират събития. В този процес е необходимо да се срещат в реална среда с клиенти, партньори, лидери на мнение и т.н. От друга страна студентите, обучаващи се в бакалавърска програма „Мода“, ще бъдат поставени в реална ситуация, в която да работят не само върху творчески проекти, но и с контрагенти с бизнес поглед.

Ана Локинг играе важна роля в развитието на испанската мода. Наградена е като най-добра дизайнерка за първата си колекция на Mercedes Fashion Week. Ана печели наградата L’Oréal París Award два пъти за най-добра колекция от MBFW, наградите на Marie Claire Gran Prix Award и на Cosmopolitan FFF за национален дизайнер на годината.

Ana Locking

Ana Locking

Ana Locking

Освен работата си като моден дизайнер, Ана си сътрудничи с няколко културни институции и художествени организации в Испания и чужбина чрез изложби, инсталации, видео изкуство, фотография, семинари, конференции, майсторски класове и други. Ана Локинг си сътрудничи със следните институции: MNCARS (Национален музей на изкуството Reina Sofía); MUSAC (Музей на модерното изкуство в Кастилия-Леон); IVAM (Институт за съвременно изкуство във Валенсия); DA2 (Музей на модерното изкуство в Саламанка); Музей на костюма, Мадрид; Американската къща на Мадрид; American House of Madrid; Canal de Isabel II of Madrid; INJUVE (Институт за младежта в Мадрид); The Factory Gallery of Madrid, NY Public Library в Ню Йорк.

Събитието се организира от департаментите „Дизайн“ и „Икономика“ на Нов български университет в партньорство с Посолство на Кралство Испания в България.

Ana Locking

Ana Locking

Ana Locking

Ana Locking

Ana Locking