В събота ще се проведе конкурсът за красота "Лейди България"

* ВИП гости на събитието ще бъдат синът на знаменития композитор Енио Мориконе - Андреа Мориконе и световно известният фотограф на принцесата на Монако Франк Дуез

На 6 декември (събота) от 19:30 часа ще се проведе елитният конкурс за красота "Лейди България". Домакин на събитието ще е столичният клуб "Sin City". ВИП гости на събитието ще бъдат синът на знаменития композитор Енио Мориконе - Андреа Мориконе и световно известният фотограф на принцесата на Монако Франк Дуез, който на 7 декември (неделя) от 14:00 часа в специализирания търговски център "Interior City", на адрес бул. Черни връх 47, ще направи специална фотосесия на организаторката на конкурса Теодора Колчева. Фотосесията ще бъде при отворени врата, а домакините от "Interior City" обещават изискан коктейл в чест на знаменития фотограф, който ще бъде част от журито на конкурса.

Андреа Мориконе (вдясно) на

В журито ще бъдат още водещата на “Времето” по Нова ТВ Божана Филипова, съпругата на собственика на Планет Валя Вишанска, организаторката на конкурса Теодора Колчева и известната манекенка, риалити героиня и ТВ водеща Зара, популярна от участието си в Big Brother. За първи път в историята на конкурсите за красота в България, членовете на журито ще преминат през специална подготовка по изискванията на световните централи.

Валя Вишанска

манекенка, риалити героиня и ТВ водеща Зара

Гергана, Боряна, Мария и Марина от квартет Hypnotic са подготвили невероятна изненада за конкурса “Лейди България”. Красавиците ще открият конкурса с живо изпълнение на парчето им “Танц със саби” на Хачетурян, за което уникална хореография специално за тях е създала известната балерина Маргарита Будинова. Талантливите музикантки ще се озоват в центъра на ефектно огнено шоу, което ще отбележи началото на конкурса.

Квартет HypnoticКвартет Hypnotic се вълнуват от факта, че ще свирят и танцуват пред очите на сина на прочутия Енио Мориконе. Някои от красавиците имат участие в записите му, които той реализира в България, а останалите момичета са изключително развълнувани от предстоящото си запознанство с него, защото следващият проект, над който ще работят, е по музика на баща му. “Докосването до световен талант като него може да даде много на всеки музикант” – смята още цигуларката Гергана.

Андреа Мориконе е композирал заедно с баща си темите за италианския филм "Ново кино Парадизо" (1989), за който двамата получават наградата БАФТА. Андреа пише музика и за няколко холивудски продукции, сред които "Тук на земята" и "Брандо". Той има издадени албуми с камерна и симфонична музика. Андреа Мориконе се изявява не само като композитор, но и като диригент. През 2003 година той гостува в България, за да направи у нас световната премиера на своята творба Luminaria №2 за струнен оркестър и 6 инструмента. Той често посещава страната ни по работа и споделя, че обстановката тук винаги му действа вдъхновяващо. На 6 декември талантливият италианец ще има възможността да се инспирира и от невероятната красота и грация на българските дами, които ще участват в конкурса “Лейди България”.

Модна колекция от спортно-елегантни и официални облекла на гръцката фирма Lynne ще облекат участничките в конкурса Лейди България. Компанията, която предоставя на дамите колекции, които най-силно разкриват женствеността и изтъкват самоувереността им, е избрана да представи на конкурса колекцията си за лято 2009. В първият тур на бляскавия конкурс, претендентките за титлата Лейди България, която дава право на участие на световните конкурси MS World, MS Galaxy, MS United Pageants и MS International, ще носят спортно-елегантни тоалети на Lynne. Ярките тонове и ефектни декорации, включващи щампи, камъни и брошки, създават жизнерадостно настроение. В третия кръг на конкурса участничките ще се представят в луксозните вечерни облекла на марката, които залагат на ефектния, но загадъчен блясък и на изисканите тъмни тонове. Lynne има над 40 магазина в Гърция, а също така и в Кипър, Египет, Либия, Саудитска Арабия, Албания и Румъния. Компанията акцентира върху най-изкусителната страна на жената, което е ярко доказано и в ефектната фотосесия за последния каталог на марката.

Модел на гръцката фирма Lynne

Модел на гръцката фирма Lynne

Банските костюми, с които ще дефилират участничките във втория тур на “Лейди България”, ще бъдат специално изработени за конкурса по идея на организаторката Теодора Колчева и ще бъдат включени в новата колекция на “Делфина”. Любимата на всички дами българска фирма за бельо и бански вече засне модния си каталог за идното лято с уникалния румънски топ модел Диана Смаранда. Перфектните фотоси, които са реализирани на българската Ривиера, привличат погледа и задават актуалните модни тенденции за пролет-лято 2009. Българската фирма “Делфина”, която работи изключително с италиански и френски материи и създава бельо и бански на световно ниво, неотдавна представи страната ни на най-голямото световно изложение за бельо и бански Mode City в Париж. По техните модели лудеят европейките, които искат да са в крак с модните тенденции на достъпни цени, във Франция, Англия, Испания, Малта, Чехия и Русия.

Модел на “Делфина”Модел на “Делфина”

Модел на “Делфина”

Модел на “Делфина”

Модели на “Делфина”

Снимки:

1. Андреа Мориконе (вдясно) на "Los Angeles, Italia - Film, Fashion and ArtFest", photo by Pietro Coccia.
2. Валя Вишанска
3. Зара
4. Квартет Hypnotic
5. - 6. Модели на гръцката фирма Lynne
7. - 11. Модели на “Делфина”