Доменико Долче и Стефано Габана откровено за тяхната модна марка

Италианските модни икони Доменико Долче и Стефано Габана заявиха в четвъртък, че известният им етикет Dolce & Gabbana ще умре с тях.

"Когато умрем, ние ще сме мъртви. Не искам японски дизайнер да започне да проектира Dolce & Gabbana", каза 55-годишният Габана в интервю за италианския вестник „Кориере дела Сера“.

Ветераните в модния дизайн стартираха своята марка през 1985 г. и продължават да работят заедно, въпреки че се разпаднаха като двойка през 2004 г.

"Когато се разделихме, казахме си, че е по-добре да разделим всичко, защото ако получа инсулт, на следващия ден той (Долче) ще трябва да се справи с някой, който не е участвал в индустрията, като примерно братовчед ми, който може да съсипе бизнеса“, каза Габана.

"Създадохме доверие, което никой от нас не може да докосне."

Доменико Долче и Стефано Габана откровено за тяхната модна марка

Долче, на 59 г., добави, че двойката е отказала "всяка оферта за закупуване на марката".

"Можете да имате всички пари в света, но ако не сте свободни, какво правите? Не отивате в гроба с ковчег, пълен с пари", каза той.

След десетилетия изграждане на модната си къща, която е известна със скъпите си дамски облекла, Габана признава, че "няма време" да харчи богатството си.

"Аз съм прекалено зает да работя. Не ме е грижа да стана по-богат, целта ми е да бъда успешен."

Двамата мъже заявиха, че все още имат изключителна връзка, въпреки че вече не са романтично свързани.

"Дори и днес, това, което е мое, е негово и каквото е негово, е мое ... новите ни партньори знаят, че това е така, независимо дали го харесват или не", споделя Долче.

"Ако се роди любов, когато си млад - за мен това беше първото преживяване, за него първата любовна история - тя е чиста, пълна", каза той.

Двамата ще се отправят към Ню Йорк, за поредица от събития свързани с висшата мода от 6 до 10 април.

БГНЕС