Известен диджей поема мъжката линия на Louis Vuitton

Aмериканският дизайнер и знаменитост диджей Върджил Абло ще поеме мъжката модна линия на Луи Вюитон. Това стана известно в понеделник, след драматично ръкостискане по време на ревю на мъжки дрехи.

Абло е на 37г., бивш архитект, който предизвика овации за своята Off-white модна линия. Той публикува снимка на ретро куфар на Луи Вюитон в Инстаграм пред своите 1,6 милиона последователи, за да отбележи преместването. По-рано той намекна за това със снимка на бяла тениска в социалните мрежи с инициали „SHM” – Нещо Голямо в Понеделник.

Той е вторият чернокож мъж, който е начело на една от големите парижки модни къщи заедно с дизайнера Оливър Рустинг, който е отговорен за мъжката и женската модни линии на марката Балмен.

Известен диджей поема мъжката линия на Louis Vuitton

„За мен е чест да приема позицията на художествен директор на мъжката модна линия на Луи Вюитон” – казва Абло в прессъобщение, разпространено от най-големия и луксозен гигант. Абло поема марката от британският дизайнер Ким Джонс, който се премества в мъжката линия на Диор. Абло ще представи своето първо модно ревю с марката Вюитон по време на Парижката седмица на модата през юни, казаха от модната къща. Той смята да запази и продължи марките, вдъхновени от уличния стил, създадени от Джонс в тандем с нюйоркската улична марка Сюприйм. Абло, който е близък със знаменитости като клана Кардашиян, е отговорен за някои от най-търсените маратонки в момента.

„Десетте” - маратонките, които неговата Оff-white модна линия проектира заедно с "Найк", сега се продават за повече от 2 000 долара за чифт, заедно с неговите "джорданки", които са първи по продажба в Ebay.

Абло започва своята кариера заедно със своя приятел Кание Уест като стажант за 500 евро на месец за италианската марка "Фенди" и основават собствена марка през 2012 година.

БГНЕС