Оригиналност, иновация и настроение на седмицата на модата в Кастилия и Леон

От 7 до 9 октомври в Бургос, Испания се проведе деветото издание на седмицата на модата в Кастилия и Леон. Три дни повече от 32 фирми и дизайнери от региона представяха колекциите си за пролет-лято 2009. Моделите се характеризираха с много оригиналност, интересни решения и ведро настроение. Бяха показани дамски и мъжки ежедневни и официални облекла, бебешки и детски дрехи, бельо и бански костюми, аксесоари, обувки, бижута.

César GonzálezFely Campo

Осем предишни издания на седмицата на модата в Кастилия и Леон показват, че това събитие се превръща в професионално шоу с национален и международен привкус и може да се сравни с други модни фестивали в Испания, като седмиците на модата в Мадрид и Барселона. Организаторите бяха поканили вносители, търговци и журналисти от цял свят. Единствен представител от България беше Силвия Кабаиванова, собственик на Fashion.bg.

Raquel TomilloNatacha Arranz

Седмицата на модата в Кастилия и Леон започна с ревю на бижута, обувки и аксесоари, вдъхновени от камъните. Представиха свои творения дизайнерите Lucia Castaño, Adelaida Laine, Rocío Mozo, By Imelda и Antonio Zuñiga.

Fely CampoNalia

Imelda de PabloEsther Noriega

Вечерта ревютата продължиха с младите дизайнери Eulalia Mateos, Susana Escribano, Penélope Almendros, Laura Ribón. Fely Campo представи дамски официални облекла за специални случаи. Дамска прет-а-порте мода показаха Natacha Arranz, Raquel Tomillo, César González, Angel Iglesias. César Gonzáles показа и мъжка мода. Intima Farae и Taleno по много оригинален и весел начин представиха колекциите си бельо. Nalia спря дъха на публиката с нейната колекция булчински и официални облекла.

Intima FaraeIntima Farae

TelenoTeleno

На 8 октомври ревютата започнаха с дефиле на детските облекла на Rojatex и Transluz. След това Imelda de Pablo показа сватбени рокли, а Esther Noriega - вечерни облекла. Бельо и бански костюми за пролет-лято 2009 предложиха Lizetta, Sadecor и Ory. Дамска мода показаха Rosalita Mcgee Arranz, Concha Ceballos и Javier Vicente за Mafe`s.

RojatexRojatex

TransluzTransluz

Най-популярните дизайнери от региона бяха оставени за финала на 9 октомври. Тогава не липсваха и много специални светлинни ефекти и изненади. Дизайнерите бяха заложили на дамските прет-а-порте облекла и официални рокли, но показаха и по няколко нестандартни мъжки модели. Вечерта започна с колекцията на María Lafuente и продължи с облеклата на Ion Fiz и Miriam Ocáriz. Преди последните две дефилета в залата влезе кметът на Бургос, за да наблюдава колекциите на David Delfín и Amaya Arzuaga.

Amaya ArzuagaAmaya ArzuagaAmaya Arzuaga

Повечето от тези дизайнери и модни къщи не са популярни в България, но облеклата, обувките и аксесоарите, които представиха се характеризират с отлично качество и оригиналност.

Susana EscribanoLaura Ribón

Кастилия и Леон все повече участва в модния свят, който е важен сектор, не само заради многото модни фирми и експерти, креативност и иновация, с които се характеризира този регион, но и заради нарастващото значение в икономиката на Испания и способността да представи иновативен имидж на региона. Затова Кастилия и Леон прави ясни и безкомпромисни услилия в този сектор, който се подкрепя от Испанското правителство. Модните дефилета бяха съпътствани от шоурум, в който отблизо можеха да се видят колекциите на дизайнерите и модните къщи и търговците да преговарят за закупуване на продуктите.

шоурумшоурум

Бургос, където се проведе седмицата на модата, е административен център на провинция Бургос в автономната област Кастилия и Леон. Основан е през 884 година и очарова със своите паметници, готически църкви, площади и виещи се алеи, които съживяват красотата на отминали векове. Катедралата в Бургос е обявена за световен паметник на културата.

Катедралата в Бургос

Очаквайте по-подробна информация и снимки от всички колекции, представени на седмицата на модата в Кастилия и Леон.

Ако сте вносител и се интересувате от стоките, предлагани от представените дизайнери и модни къщи, свържете се с организаторите от Ade Internacional EXCAL, за да посетите при преференциални условия следващото издание на събитието през март 2009 г.

María LafuenteMaría Lafuente

María LafuenteMaría Lafuente

Снимки:

1. Модел на César González
2. Модел на Fely Campo
3. Модел на Raquel Tomillo
4. Модел на Natacha Arranz
5. Модел на Fely Campo
6. Модел на Nalia
7. Модел на Imelda de Pablo
8. Модел на Esther Noriega
9. - 10. Модели на Intima Farae
11. - 12. Модели на Teleno
13. - 14. Модели на Rojatex
15. - 16. Модели на Transluz
17. - 19. Модели на Amaya Arzuaga
20. Модел на Susana Escribano
21. Модел на Laura Ribón
22. - 23. Шоурум
24. Катедралата в Бургос
25. - 28. Модели на María Lafuente