Есенен Парад на шапките в София

Сред дънково-тийнейджърското общество, разположено в кафенетата и ресторантите на столичния бул. „Витоша”, от паметника на Алеко започна днес есенният „Парад на шапките”. И както се казва на жаргон - дамите с капелите „обраха точките”. Но не в ироничния смисъл, а в буквалния, в полза на женствеността, предаде репортер на БГНЕС.

Есенен Парад на шапките в София

Както каза простичко в едно интервю преди години иконата на киното Ален Делон: „Жената трябва да е жена”. И този аксесоар винаги е в полза на чара…

Есенен Парад на шапките в София

Есенен Парад на шапките в София

Самата дизайнерка - Ирина Сардарева, известна отдавна на цяла България, не се умори да прави ревюта, кампании и да налага шапките като част от дамския гардероб. С нейната заразяваща емоционалност и уникални модели не е трудно да си обясним защо намира все нови и нови почитатели от всички възрасти.

Есенен Парад на шапките в София

„Нямаше днес хора, които да не ни се усмихват. Това, което виждате е радост, любов. Сега казваме „Чао, лято!”, на 28 градуса няма как да сложим филцова шапка, но трендът има две крайности - или съвсем чисто - един цвят, или - много пищно, с много цветове, цветя и пера. Бъдете всеки ден различни с шапките, които носите и бъдете щастливи!”, не спести възторзите си Сардарева.

Есенен Парад на шапките в София

„Аз съм варненка. Там не носех шапки, защото климатът е мек, но в София започнах да си слагам. Моята майка винаги беше с шапка, времената бяха такива. Много мислех защо българката се отказа от тях и смятам, че след 9 септември ги заменихме с кърпи, бях тогава ученичка и помня. А след това жените тръгнаха на работа. Е, как с такава шапка да се разбързаш за работното си място?”, не спести коментара си елегантна госпожа. Нейният внук веднъж я попитал какво е маншон и тя му показала. „Бабче, ами торбите с покупки как ще носиш с този маншон?”, възкликнало малкото дете, което запомнило, че майка му винаги се връща от работа с две чанти с продукти. В София забелязвам, че се носят по-спортни модели и аз започнах да ги нося, призна Елга Цицелкова.

Есенен Парад на шапките в София

Това е първата шапка в живота ми, сподели друга жена, която се представи като Роси и бе облечена в по-делови костюм с подходяща шапка към него. Ирина Сардарева я поканила и й предоставила шапката за тоалета й. Но тя е приятно изненадана от резултата и е решила да се възползва оттук нататък от красивия аксесоар.

Есенен Парад на шапките в София

„Парадът на шапките” на Сардарева винаги предизвиква оживление, то не липсваше и днес. Като за пореден път убеди и млади, и стари, че

БГНЕС