Виктория Бекъм с Орден от Британската империя

В сряда принц Уилям връчи на Виктория Бекъм Ордена на Британската империя за заслугите й в сферата на благотворителността и модната индустрия.

"Ако мечтите ти са големи и умееш да работиш здраво, винаги постигаш велики неща. Толкова съм щастлива да споделя този специален миг с родителите и съпруга си. Без тяхната любов и подкрепа, нищо от това нямаше да бъде възможно", сподели развълнуваната бивша "спайска".

Виктория Бекъм с Орден от Британската империя

Тя грабна престижното отличие 13 години, след като съпругът й Дейвид получи същото.

43-годишната Виктория прехвърли таланта си от пеене към моделиерство, след като приключи кариерата си със „Спайс гърлс” и се наложи в модата, започвайки от нула. Тя вече заслужи награди за мода през 2011 и 2014 година, а тази година е номинирана и за престижното отличие „Моден дизайнер на годината”.

Въпреки това, по-вероятно е Виктория да се гордее повече, че получава признание за филантропската си дейност. Тя е работила с организацията „Спасете децата” (Save The Children), стана патрон на фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН и се обяви против използването на естествена кожа с косъм в модната индустрия.

Виктория е удовлетворена, че работата й като посланичка на добра воля на ООН е била оценена, защото се е застъпвала в подкрепа на серопозитивни жени, които са жертва на предразсъдъци и дискриминация.

БГНЕС