„Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ - вашият наръчник за предприемачество и новаторски бизнес модели

„Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ е наръчник за всеки, който се интересува от предприемачество и новаторски бизнес модели. Много ми хареса стила на книгата - написана на достъпен език, тя вдъхновява и дава идеи и реални примери за всичко, свързано с изграждането, ръководенето и маркетинга на един стартиращ бизнес и дава отговор на въпроса как най-добре да лансирате своя нов продукт, услуга или идея.

Препоръчвам тази книга на всеки, който се чувства предприемач по душа. „Да си предприемач, е състояние на духа, а не длъжностна характеристика“, казва Гай. Неговата книга ще ви даде възможност да осъществите щурите си идеи и да минете с лекота през приключението „стартиране на бизнес“, което е по-скоро изкуство, отколкото наука.

„Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ - вашият наръчник за предприемачество и новаторски бизнес модели

Книгата е нова и много актуална. Тя е напълно преработена и разширена версия на превърналия се в класика бестселър на Гай Кавазаки. Независимо дали сте бъдещ предприемач, собственик на малък бизнес, работите за голяма компания или за нестопанска организация, ще се сблъскате с теми като иновациите, подбора на персонал, набирането на капитал и създаването на марка, на които е обърнато внимание в този ценен наръчник.

Книгата ще ви покаже как ефективно да използвате всички съвременни инструменти и как да овладеете вечните предизвикателства: да изградите силен екип, да създадете страхотен продукт или услуга и да се изправите срещу конкуренцията. Например, ако искате да направите презентация на своя нов продукт, как ще подходите? Дали вашата презентация ще бъде интересна, ще се различава ли от останалите? Гай Кавазаки дава конкретни напътствия как вашата презентация да накара хората да повярват във вас - във вашия продукт, в успеха ви и в историята, която разказвате. Вярата, а не фактите, премества планини.

„Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ е безценно помагало за всеки, който се интересува от предприемачество и новаторски бизнес модели, които наистина работят. След като ви спечели с характерното си чувство за хумор, Кавазаки ще ви покаже правилната посока за развитие и ще ви напътства през целия път до успеха.

Целта на Кавазаки е проста: „Искам да ви улесня в правенето на бизнес. Мечтая си, когато един ден умра, хората да казват: „Гай ме вдъхнови“. Освен това желанието ми е възможно най-много хора да изричат тези думи“.

Гай Кавазаки е главният евангелист на Canva, основател, партньор и предприемач в Garage Technology Ventures. Съосновател на Alltop.com, „онлайн списание за всички популярни теми в интернет“. Преди това е бил член на екипа на Apple. Кавазаки е автор на осем книги – сред тях са „Проверка на реалността“, „Как да побъркате конкурентите си“, „Правила за революционери” „Да продадеш мечтата“, „Изкуството да очароваш“.

А това е най-важното послание на книгата: "В основата на великите компании са отговорите на прости въпроси, които променят света, а не желанието да станеш богат."