Наталия Симеонова сложи бижу на Елизабет Тейлър

Водещата на “Море от любов” сложи колие с изумително красива роза от черно злато с жълти сапфири за снимките на предаването си. Красивото бижу е създадено от българската елитна фирма за бижута с естествени камъни “Фортуна”. Колието с розата е “реплика” на известната брошка с брилянти и сини сапфири, носена от Елизабет Тейлър и описана в книгата й "Елизабет Тейлър: Моята страст към бижутата". Освен розата, Наталия хареса и класически медалион от средата на 18-ти в. от бяло злато 18 карата с брилянти по модел от същата книга.

Оказва се, че въпреки разликите във визията и възрастта, Наталия Симеонова и Елизабет Тейлър си приличат много по общата за всички жени страст към красивите и уникални бижута. Наталия Симеонова признава, че е луда по тежки бижута от сребро или от бяло злато – големи обeци, обемни колиета. Известната телевизионерка харесва красиви и екстравагантни пръстени. Тя предпочита сребърните или кожени гривни. При посещението си в магазина на “Фортуна” в София, водещата на “Море от любов” е била възхитена от екстравагантна гривна, изработена чрез нова лазерна технология от кожата на риба скат – една от най-скъпите и ефектни кожи в света.

Елизабет ТейлърНаталия Симеонова

Елизабет Тейлър никога не е крила своята страст към бижутата и в книгата си с любов и упоение разказва за бижутата, подарени й от мъжете на нейния живот. Нейната колекция включва 33 каратов пръстен известен с името Крап на стойност 305 000 долара, “Странстващата перла” (подарък за Св. Валентин от Ричърд Бъртън), антична диамантена тиара, подарък от Майк Тод, огърлица “Сърцето на Тадж Махал”, представляваща диамант от Тадж Махал, обкован в златна рамка (отново подарък от Ричърд Бъртън), диамантена брошка известна с името "Дукесата от Унидзор", 29-каратов диамантен пръстен, огърлица с 69-каратов диамант под формата на круша, наречена Тейлър-Бъртън, подарък от бившия й съпруг Ричард и не на последно място – изящна огърлица от руски смарагди, наречена “Гранд Дукеса”.

Вдъхновени от страстта на голямата актриса, бижутерите от Фортуна създават няколко модела – “реплики” на нейните изящни бижута, много от които вече имат и историческа стойност. Наталия Симеонова е поредната известна дама, която слага бижу на елитната марка. Почитатели на уникалните бижута на “Фортуна” са певицата Светла Иванова, която сложи перлена огърлица от перфектно подбрани перли за новия си клип, много дами от българския политически и бизнес елит.

Светла Иванова

Снимки:

1. Елизабет Тейлър
2. Наталия Симеонова
3. Светла Иванова