Мис България 2016

След бляскавия успех на миналогодишната победителка Марина Войкова на световния финал на Мис Планет очакваме нейната достойна заместничка.

Мис България 2016Тя ще бъде избрана на 27-мото издание на най-престижния конкурс за красота у нас Мис България. Финлът на конкурса ще се проведе на 19-ти ноември от 19 ч. в зала Рейнбоу Плаза – София. Организатор и лицензиант на конкурса е Модна агенция Интерсаунд с президент Ирина Папазова.

Честа да връчи короната на най-красивата българка за 2016 година има Марина Войкова, Мис България 2015 която донесе най-значимата световна титла в близката история на конкурсите за красота -Мис Планет 2016. Марина ще бъде и водеща на националния финал в компанията на водещия от популярното предаване „Страх“ Атанас Михайлов, След проведените регионални конкурси от веригата Мис България в 25 малки и големи градове в цялата страна до финала достигнаха 20 претендентки от Бургас, Варна, Троян, Ловеч, Враца,Хасково, Силистра, Пазарджик, София и много други.

Конкурсът Мис България датира от далечната 1929 година. В конкурса по регламент могат да участват неомъжени българки между v17 – 25 години, които трябва както да проявят смелост да се явят и спечелят регионален конкурс, така и да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и добродетели. Престижният конкурс е излъчил много достойни победителки като: Любомира Славчева, Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова, Марина Войкова и други.

Мис България 2016

Конкурсът ще протече в четири тура вдъхновени от шедьовъра на Чайковски „ Лебедово езеро“ : атрактивен тематичен тур, тур по бански костюми, специално създадени за конкурса от „Делфина“ ,тур с официални тоалети подготвени от Стоян Радичев, полуфинал и финал.

В едноседмична програма на конкурса момичета ще изпълняват различни атрактивни задачи и мисии, в който ще покажат свойте възможности, интереси и таланти. Старта на тази програма ще започне с официално - Welcome party.

Мис България 2016

За членове на журито са поканени светски личности, утвърдени изпълнители и модни експерти и рекламодатели.