Мануел Мота представя своя колекция на бала на цветята

* Гостите на уникалното събитие ще видят първи в Европа тоалетите на европейската аристокрация

Силвия Мадина

Мануел Мота заедно със свой моделСветовноизвестният дизайнер Мануел Мота избра България за премиерата на най-новата си колекция за сезона пролет-лято 2009. Нашата страна ще бъде първото място в Европа, където любимецът на европейската аристокрация ще представи своите уникални тоалети. Това ще се случи по време на Бала на цветята, организиран от продуцентска компания „Нова Световна Визия” и програма „Произведено в България”, който ще се проведе на 25 юни т.г. в “Шератон София Хотел Балкан”. Уникалните тоалети ще бъдат декорирани с живи цветя и пеперуди, като за тази нетрадиционна украса ще се погрижит единствената в България ферма за живи пеперуди - “Бътерфлай” и фирма за цветя “Тилия”.

Испанският моден корифей бе очарован от факта, че една от организаторките на Бала на цветята – Олга Ускова бе облечена с негова рокля на откриването на Седмицата на блондинките в София. Оригиналната идея, тоалетите на Мануел Мота да бъдат украсени с живи цветя и пеперуди, допълнително го провокира да представи своята колекция именно в рамките на Бала на цветята. Съществен принос за неговото решение има и Анелия Петкова – собственик на бутик “Bridal Fashion” и официален представител на марката „Pronovias Fashion group” за България. Наскоро тя бе отличена лично от испанския дизайнер с приз за най-успешен дебют на Балканския полуостров в продажбата на тоалети с марките “Проновиас” и “Мануел Мота”.

Модел от най-новата колекция на Мануел Мота за сезон пролет-лято 2009, който е изложен в музея на изкуствата в БарселонаПо време на бала ще бъдат представени 14 рокли от колекция пролет-лято 2009 на Мануел Мота, разделени на четири теми, характеризиращи годишните сезони. В паузите между дефилетата балерината от “Болшой театър” Влада Парфенова ще нарисува с танц живописната красота на всеки един от сезоните. На подиума ще дефилират известни български вип-дами и публични личности, които познават и обичат тоалетите на европейската аристокрация.

Специалната изненада на вечерта ще бъде финалната рокля “Кралица на феите – роза”, която е проектирана лично от Мануел Мота и е изработена изцяло от живи цветя и пеперуди.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Снимки:
1. Мануел Мота заедно със свой модел.
2. Модел от най-новата колекция на Мануел Мота за сезон пролет-лято 2009, който е изложен в музея на изкуствата в Барселона.
Фото: © Самуил Милев