Дарителски жест за талантливи студентки от НХА

* Средствата за стипендиите са осигурени от благотворителния търг на “Алманах на българската мода 2008” с автор проф. Любомир Стойков

Галина Кондова

 

Две студентки по моден дизайн от Националната художествена академия са новите стипендианти на консултантска къща “От игла до конец”. Жени Ковачева (III курс бакалавърска степен, специалност “Мода”) и Меглена Карова (І курс магистърска степен, специалност “Мода”) получиха материален стимул за своя творчески талант и амбиция лично от проф. Любомир Стойков, който е техен преподавател в НХА. Паричните средства за двете стипендии бяха събрани по време на благотворителната премиера на изданието “Алманах на българската мода 2008”, чийто автор е проф. Стойков. Събитието се състоя на 19 декември 2007 г. под патронажа на първата дама г-жа Зорка Първанова. С част от общата сума бяха закупени и консумативи и лакомства за децата от дом “Св. Иван Рилски”, на когото авторът на изданието е кръстник и традиционен дарител.

Жени КовачеваМеглена Карова

“Бих искал да благодаря на всички, които се включиха в благородната инициатива на “Алманах на българската мода 2008”. Подкрепата на талантливите млади хора в България е верният път за издигането на качеството и престижа на българската мода и гаранция за оптимизъм за дизайнерското ни бъдеще”, сподели проф. Любомир Стойков специално за читателите на Fashion Lifestyle Magazine.

Жени КовачеваЖени КовачеваЖени Ковачева

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Снимки:
1.Жени Ковачева заедно с проф. Любомир Стойков при връчването на свидетелството за стипендия.
2.Меглена Карова заедно с проф. Любомир Стойков при връчването на свидетелството за стипендия.
Фото: © Архив Fashion Lifestyle Magazine
3.– 4. Жени Ковачева.
Фото: © Личен архив
5. Скица на Жени Ковачева.
Фото: © Личен архив