Раймон Масаро – обущарят на Елизабет Тейлър и Марлене Дитрих

Раймон Масаро – обущарят на Елизабет Тейлър и Марлене Дитрих* В стилна изложба в Монмартър, Париж, са представени едни от най-знаменитите обувки в света

Любомир Стойков
Париж - София

Когато си в Париж и се разхождаш без определена цел модата не спира да ти поднася приятни изненади. Тъкмо такъв естетически сюрприз бе за мен малката, но много кокетна изложба на обувки в Монмартър. Изложените експонати представяха някои от емблематичните произведения на един от най-великите дизайнери на обувки Раймон Массаро (семейното ателие е създадено още през 1894 година). Той е имал чудесно партнорство лично с мадмоазел Коко Шанел, а по-късно и с нейния приемник – Карл Лагерфелд. От показаните негови обувки впечатление ми направиха най-вече няколко чифта с бродерии на прочутия Льосаж, както и майсторските и неконвенционални форми в дизайна на обувки за Азедин Алая. Всички те са ръчна изработка и цената им тръгва от 3000 евро нагоре.

Сред най-прочутите клиенти на Массаро са Елизабет Тейлър, Марлене Дитрих, Джони Холидей и още един куп звезди на танцовото и филмовото изкуство.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Раймон Масаро – обущарят на Елизабет Тейлър и Марлене Дитрих

Снимки:

1. Тийнейджърите не крият интереса си към изложбата на Масаро
2. – 3. Красивите експонати от изложбата на обвуки в Монмартър
Фото: © Любомир Стойков

Раймон Масаро – обущарят на Елизабет Тейлър и Марлене Дитрих