Маркам изгражда верига от фирмени магазини в Румъния

Румен Николаев

Договор за франчайзинг между русенската модна къща Маркам и букурещката Еуртроп консултинг РЦП на 15 декември в Русе. Съгласно подписаният документ Маркам предоставя правата за ползване на марката Markam, както и организацията и търговията с продуктите си на румънската Еуртроп. В рамките на тези отношения ще бъдат открити през 2008 година в северната ни съседка два фирмени магазина. Единият ще бъде в Галирея МОЛ в Бъзъу, а другият- в МОЛ Берчени в Букурещ. През следваща 2009 година нови магазини с марката Markam ще бъдат открити в Букурещ- два и един в Брашов.

Йоана-Роксана Барбу и Камен Обрешков


Щастлива съм, че подписахме този договор, заяви на пресконференция управителката на Еуртроп Йоана-Роксана Барбу. Този документ поставя началото на добро сътрудничество. Предстои двете фирми да изградят силна марка в северната ни съседка и да се развие по- бързо и динамично продажбата на облекла с тази марка в страната. Според управителката на Еуртроп при дамските дрехи в Румъния все още има какво да се желае и затова разчита чрез Маркам да развие успешен бизнес, главно заради високото качество на продукта. Същевременно Йоана Барбу предвижда и сериозна конкуренция с други марки, които настъпват на румънския пазар като Дика, Маган и др. Този договор ще помогне да реализираме по-добре стремежа си за популяризиране на марката Markam на европейските и световни пазари, каза Камен Обрешков. До момента у нас тя е вече добре разпознаваема.

Маркам вече има действащи представителства в Австрия, Холандия, Чехия, Испания, Русия, Сърбия, Словения, Унгария и Хърватска. До края на годината ще се открият представителства в Канада и САЩ. Скоро облеклата Markam ще се предлагат и в Полша, Италия и Малта. Пазарният дял през тази година е нараснал с 47,3 на сто, като увеличението на продажбите в еврозоната е над два пъти.

Снимка:
Йоана-Роксана Барбу и Камен Обрешков очакват успешно налагане на марката Markam на румънския пазар