VHK Fashion на театралната сцена

Силвия Тодорова


*Дизайнерката Веселка Крачунова облича героините от "Ателие" - дипломен спектакъл на класа на проф. Стефан Данаилов


Екипът на модна къща VHK fashion начело с дизайнерката Веселка Крачунова сътвориха и подариха костюмите на главните героини от пиесата "Ателие" по "Зойкина квартира" на Михаил Булгаков.

Талантливите млади актьори от класа на проф. Стефан Данаилов ще играят пиесата по негова постановка всяка седмица от януари до май 2016 година, като премиерата е на 28 ноември и 1 декември 2015 г.


VHK Fashion на театралната сцена


Действието се развива през 1922 г. в Москва на границата между царския и социалистическия режим в Русия. На хората е забранено да имат големи жилища и главната героиня се опитва да запази дома си като ателие. Спектакълът показва човешката история на фона на бурните политически събития. В духа на пиесата и модните тенденции от 20-те години на миналия век Веселка Крачунова създава тоалети от дантели и копринени шифони в ярки до пастелни цветове, кройки трапец, много лъскави акценти и характерни аксесоари. Облеклата носят драматично и женствено излъчване с отличителния почерк на дизайнерката, която черпи вдъхновение и от емблематичния стил на "Великият Гетсби". Модният гвоздей в пиесата е красива лилава рокля, изработена по текста с много завоалиран сексуален заряд.


VHK Fashion на театралната сцена


VHK Fashion на театралната сцена


Снимки:
1. Плакат на постановката "Ателие".
Фото: © Д-р Сава Драгунчев.
2-3. Марина Кискинова (и на двете снимки вдясно) в ролята на Алла Вадимовна с модел на VHK Fashion.
Фото: © Зоя Стоянова (III курс "Фотография")