Марина Кискинова в "Ателие" по постановка на професор Стефан Данаилов

Лилия Людмилова


Младата певица и актриса Марина Кискинова играе в постановката "Ателие" с премиера на 28 ноември и 1 декември от 19:00 часа на Голяма сцена в НАТФИЗ. Марина и колегите й ІV курс "Актьорство за драматичен театър" от класа на проф. Стефан Данаилов представят дипломния спектакъл по "Зойкина квартира" на Михаил Булгаков.


Марина Кискинова в "Ателие" на професор Стефан Данаилов


Действието в "Ателие" се развива през 1922 г. в Москва на границата между царския и социалистическия режим в Русия. На хората е забранено да имат големи жилища и главната героиня се опитва да запази дома си като ателие. Спектакълът показва човешката история на фона на бурните политически събития. Талантливите актьори играят "Ателие" в два състава като Марина Кискинова е в образа на Алла Вадимовна в първия състав, който представи спектакъла на предпремиерата на 27 ноември и премиерата на 28 ноември. Героинята й свързва социалистическия и царския свят и е носител на голямата любов, заради която младата дама се съгласява да стане проститутка.


Марина Кискинова в "Ателие" на професор Стефан Данаилов


Тоалетите, с които Марина Кискинова играе на сцената, са дело на дизайнерката Веселка Крачунова. В духа на пиесата и модните тенденции от 20-те години на миналия век, екипът на модна къща VHK fashion сътвориха и подариха част от костюмите на главните героини. Модният гвоздей в пиесата е красива лилава рокля, изработена по текста с много завоалиран сексуален заряд, с която Марина играе в образа на Алла Вадимовна. Моделите са от дантела и копринен шифон в ярки до пастелни цветове, кройки трапец с много лъскави акценти и характерни аксесоари. Облеклата носят драматично и женствено излъчване с отличителния почерк на дизайнерката, която черпи вдъхновение и от емблематичния стил на "Великият Гетсби".


Марина Кискинова в "Ателие" на професор Стефан Данаилов


Освен на премиерните дати, талантливите актьори от класа на проф. Стефан Данаилов ще играят спектакъла "Ателие" всяка седмица от януари до май 2016 година. Асистенти на постановката са Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев, сценография и костюми доц. Елена Иванова и Ралица Русева.


Марина Кискинова в "Ателие" на професор Стефан Данаилов


Марина Кискинова в "Ателие" на професор Стефан Данаилов


Снимки:
1. Плакат на постановката "Ателие".
Фото: © Д-р Сава Драгунчев
2-3. Марина Кискинова (и на двете снимки вдясно) в ролята на Алла Вадимовна с модел на VHK Fashion.
Фото: © Зоя Стоянова (III курс "Фотография")
4-5. Марина Кискинова във фотосесия.
Фото: © Flyarch studio