Изложба "5+5" в подкрепа на млади дизайнери от Италия


По време на провелата се в Италия седмица на модата (AltaRomaAltaModa) в секция Altaroma Fashion Hub, посветена основно на насърчаването на новите проекти и на младите дизайнери, Vogue Talents и Altaroma представиха проект, изтъкващ обвързаността на Altaroma с креативността и проведен с финансовата подкрепа на регион Лацио.

Изложбата, наречена "5+5", бе открита в събота, 11 юли. Проектът "5+5" е менторски експеримент, целящ да докаже, че подкрепата на новите поколения млади дизайнери служи като полезен инструмент за подпомагане на развиващите се дизайнери, които в този случай са наставлявани от добре утвърдени и успешни таланти. Уникален формат, в който историите на успеха от миналото се използват като средство за насърчаване и стимулиране на растежа на следващото поколение модни дизайнери.


Изложба


Петима успешни дизайнери - Thomas Tait, Marco De Vincenzo, Nicholas Kirkwood, MGSM Massimo Giorgetti и Paul Andrew - вече утвърдени имена на модната сцена, също благодарение на участието си в някои от най-авторитетните и важни модни конкурси в света - избраха да работят с петима талантливи млади дизайнери - Carlo Volpi, Maria Sole Cecchi, Fernando Jorge, Martine Rose и Matteo Lamandini - чиито модели бяха представени по време на 3-дневната изложба от 10 до 13 юли 2015 в Рим.


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


По този начин, талантливите артисти имаха възможност да проправят свои "пътеки" за професионално развитие в среда, съчетаваща статичността на изложба и емоционално наситената атмосфера на шоурум.

"5+5" бе място, където посетителите можеха да видят, докоснат и проучат еволюцията на идеите, преминаващи от аксесоарите през дрехите до бижутата, което демонстрираше точно до каква степен творчество се регенерира, за да се превърне в цикъл от иновативни предложения, даващ възможност на участващите да израстват и да станат дизайнерите на утрешния ден.


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Изложба


Снимки: © Elio Rosato / Allucinazione