Август 2015: Национален събор на българското народно творчество,
град Копривщица


Съборът се провежда от 1965 г., веднъж на всеки 5 години в началото на месец август и през 2015 г. предстои 11-то му издание, което ще се състои от 07.08 до 09.08 в местността Войводенец, град Копривщица. Съборът е посветен на Любен Каравелов - един от първите български фолклористи.


Август 2015: Национален събор на българското народно творчество, град Копривщица


Събитието има състезателен характер и е отворено за участие за всички инструментални, певчески и танцови групи, солови изпълнители, разказвачи на народни предания и групи за народни обичаи, които изпълняват автентичен български фолклор. Могат да се включат българи от всички краища на страната, наши сънародници, живеещи в чужбина, както и чуждестранни групи, пресъздаващи български народни танци, песни и обичаи.


Август 2015: Национален събор на българското народно творчество, град Копривщица


В последното издание на събора през 2010 година участие взимат над 18 000 изпълнители от страната и чужбина. Всички 28 области изпращат свои представители след проведени регионални прегледи. За трите дни, в които се провежда, Националният събор на българското народно творчество е посетен от около 200 000 зрители.


Снимки: sabori.bg