adidas представя Roland Garros Collection от Y-3

Нова колаборация обединява спортния стил на Y-3 с технологичните иновации на adidas Tennis, за да създаде новаторска колекция за престижния тенис турнир Ролан Гарос, който ще се проведе от 19 май до 7 юни 2015 г. adidas Roland Garros Collection by Y-3 представя първото сътрудничество между два adidas бранда и е предназначенa да повлияе на тенис корта и извън него, показвайки повече елегантност в движенията.

adidas представя Roland Garros Collection от Y-3

„Y-3 е пионер в сферата на спорта и модата. Колаборацията с adidas Tennis за колекцията за Ролан Гарос отваря нови възможности пред бранда, пренасяйки духа и енергията на висшата мода на тенис корта. Това е една вълнуваща възможност да обединим емблематичния стил на Йоши Ямамото с модерния език на спорта“, заявява Дирк Шьонбергер, глобален творчески директор в adidas.

Новаторската колекция комбинира смелата визия на Y-3 с революционните технологии на adidas Performance и ще дебютира на турнира Ролан Гарос през месец май. Тенис колекцията ще бъде носена от двама от най-добрите тенис играчи в света - Жо-Вилфрид Цонга и Ана Иванович.

„Винаги съм се възхищавал на стила на Y-3 и е много вълнуващо да имам тенис екип, който комбинира стила на Y-3 с технологията на adidas Performance. За мен е чест да бъда сред първите атлети, които ще носят колекцията, и то точно на Ролан Гарос”, коментира Жо-Вилфрид Цонга, атлет от отбора на adidas и номер 13 в световната тенис ранглиста.

Цветовата гама на колекцията е повлияна от класическия стил на Y-3, включвайки традиционните за Йоши Ямамото черно и бяло, както и живи, електрически и ярки хавайски флорални принтове, напомнящи за колекцията Пролет/Лято 2015 на Y-3.

„Искахме да създадем нещо ново и вълнуващо, което никой не би очаквал. Нова вълна в тениса. Конкуренцията е жестока и с Y-3 искаме да сме сред победителите”, твърди Йоши Ямамото.

adidas представя Roland Garros Collection от Y-3

Предназначена за разгара на лятото, колекцията включва технологията adidas Coolmax за по-добра вентилация и комфорт. Интегрираните двупластови мрежови панели осигуряват по-добро дишане на тялото. Колекцията включва и функционални аксесоари като чорапи и накитници в класическия стил на adidas, докато обувките интегрират ултра-леката технологията adizero – за оптимално сцепление с настилката и впечатляващи отигравания.

„В adidas Tennis винаги търсим начин да повлияем на играта. Неочакваното партньорство межди технологиите ни и стила и майсторска изработка на Y-3 и Йоши Ямамото е чудесен пример за това. Не смятаме, че има по-походящо място да преставим впечатяващия резултат от престижния турнир Ролан Гарос“, коментира Греъм Уилямсън, главен директор на adidas Tennis.

Снимки и информация: adidas.com