Хора за Хората - единение и енергия


Не мога да не ви споделя нещо много красиво, зареждащо и докосващо душата, което са написали на страницата си в социалната мрежа сънародниците ни от групата Хора за Хората:

"Българските фолклор и Хора съдържат дълбок езотеричен пласт и съхраняват могъщо закодирано познание за вселената и послание към Хората. Вибрационнатта им мощ синхронизира и настройва човешките души и тела към честотите на Природата, в съзвучие с многообразието и единността на проявленията на Божественото. Така се получавало безкрайното преливане, завихряне и обмен между Небето, Човека и Земята.

Българското Хоро от хилядолетия събира хората да играят хванати един за друг в кръг, с музикантите, гайдар и тъпанджия, в центъра. Хорото е огледало на космичното като енергетичен модел на нашата Слънчева система, където Тъпанът е слънцето, а Гайдата е енергията на неговите лъчи; движението на играчите по посока, обратна на часовниковата стрелка - както се движат планетите около Слънцето, и с кратка промяна на посоката, по подобие ретроградно планетно движение от гледна точка на Земята.

Всяка стъпка, всеки детайл отразяват принципите на свещената геометрия и създават синхронизация и вибрационен резонанс между вселената и човека, между Божествения източник и проявлението във всички пространства и измерения на видимия и невидимия свят.

Хорото е ретранслатор на космична енергия и същевременно мощен генератор на психична, физическа и духовна мощ за Хората.


Хора за Хората - единение и енергия


Традицията на Хорото е събирало цялата общност ЗаЕдно хилядолетия наред на празник и всяка неделя (стотици и хиляди недели) - млади, стари и деца, всички поколения и цялата природа - в един общ ритъм, в свещен ритуал на единението. Селският мегдан или градският площад в неделя е бил основен център за общуване и обмен, място за веселба и танци. Векове наред на празник, към хорото на мегдана от всички страни са се стичали пременени всички жени и мъже. И скоро там се е завихряло веселие, водещо до прилив на физически сили, екстаз на духа, извисяване на съзнанието и чувство за общност.

Българското Хоро е мощна интегрална енергийна практика, съпоставима с цигун, йога или паневритмия, обединяваща музика, движение и песен в пълен синхрон. Хорото поддържа и подхранва здравето, силите и способностите на Хората на високо равнище.

А в центъра на Хорото, гайдата и тъпанът задават вибрацията на вселенската енергия и ритъма на космическия пулс и настройват антените на Хората в Хорото, за връзка с и за разпознаване на Божественото във всяко творение на мирозданието. За да вярват и помнят Хората че са част от Бога, канал между Небето и Земята, съществуващ за да твори реалност пълна с хармония и чудеса.

И чудесата наистина са ставали, стават и ще стават по свещената Земя Българска!…

С Вяра, Радост, Любов и Присъствие... Тук и Сега... Да Пребъде!"


Кога и Къде:
Хора на Хорото по отколешна традиция за здраве, веселие, сила и единение. На площада в град, село и квартал, всяка неделя 30 мин. преди залез!


* Нека следващата неделя - 24 май 2015 - всички да станем част от това вълшебство, танцувайки заедно и сливайки се с ритъма на Вселената,
където и по света да се намираме!