Когато дрехите са аксесоар към шапката

Свят на нежност, ефирни материи, цветя, пера и лен. Свят, в който не силата, а красотата е водеща. Нататък ни водят шапките и роклите от тазгодишната колекция на Ирина Сардарева, носеща името "Женственост" .

Когато дрехите са аксесоар към шапката

За едни шапката е просто аксесоар. За други като Ирина обаче, дрехата е аксесоар към оригиналната и красива шапка . Дизайнерката я приема като символ на самочувствие и знак затова, че една жена познава своята същност.
"Кралицата се отличава от всички с главата, на която носи короната или шапка", казва Ирина, за да напомни за важността и красотата й.

Когато дрехите са аксесоар към шапката

Самото име на колекцията говори достатъчно. Чрез него дизайнерката отправя послание към дамите, в свето бягство към мъжката роля, да не забравят, че са жени. Само това.

Когато дрехите са аксесоар към шапката

Ирина избира шапките преди 20 години. По стечение на обстоятелствата, съпругът й остава без работа, а тя решава, че ще прави онова, което й харесва. Сега казва, че се чувства като момиченце на 10 години, което прави каквото си иска.
"Това е и най-важното. Човек живее само веднъж и затова не бива да чака празниците. Достатъчно е да си сложи шапка и празникът идва сам", смята дизайнерката.

Когато дрехите са аксесоар към шапката

Според нея, ако една жена иска да бъде кралица, шапката е един от начините. Ирина черпи вдъхновение от хубавите очи на жената отсреща.
"Ако видя, че иска да носи шапка, ще я направя кралица", обещава тя и съветва дамите да посетят "Къщата на шапките", за да намерят най-подходящия за техния образ аксесоар.

Когато дрехите са аксесоар към шапката

Както при дрехите, така и при носенето на шапки има правила. Широкопола шапка не се носи след 17 ч., защото е прието вечерта да се носи по-малка. Сламените шапки пък не са подходящи за официален прием. Тези с пера, от своя страна, са чудесен аксесоар за тържества.

Обратно на етикета, няма строги правила при избора на модел в зависимост от формата на лицето и дължината на косата. Това е така, защото шапката е символ на индивидуалност. И все пак, ако искате да бъдете в крак с модните тенденции, трябва да знаете, че най-модерни цветове тази пролет ще бъдат бежовото и жълтото.

Снимки и информация: БГНЕС