Китайска компания започна отпечатването на булчински рокли на 3D принтер


Китайска компания започна отпечатването на булчински рокли на 3D принтерВъпреки че голяма част от булките мечтаят за уникална рокля, ушита от известен дизайнер от средите на висшата мода, това скоро може да остане в миналото.

Този уикенд (12-14 март 2015) на изложение в Шанхай (Shanghai Convention & Exhibition Center of International Sourcing), технологични експерти от китайската компания Xuberance създадоха булчинска рокля и воал към нея с помощта на найлонова пудра и модерни технологии, вместо с коприна, дантела и шифон.

Роклите, създадени чрез принтер, също са меки на допир, удобни за носене и не на последно място - трайни. Според изследователите тази технология може напълно да промени сватбената мода, тъй като ще предостави на булката възможността сама да си проектира именно тоалета, за който е мечтала и да превърне сватбената си рокля в произведение на изкуството.

И ако Шанхай наистина наложи тази модна тенденция - което е много вероятно - сватбените агенции ще трябва да включат нова задача към списъка си за подготовна на Голямото събитие - откриване на компания, която предлага луксозен цифров дизайн и качествен 3D печат на тоалети!


Източник: БГНЕС и 3dprint.com
Снимка: Xuberance