Българка стана графиня


Биляна Екснер, до скоро позната като Биляна Тодорова (собственик на 1 Meter Chocolate) отпразнува с 4 невероятни сватби брака си с Франк В. Екснер (Frank W. Exner) граф фон Щофенбург.


Българка стана графиня


Есклузивният еднометров шоколад спечели наградата за иновативен български бранд на Best Brand Awards 2014, а красивата и умна блондинка е Мисис Дама 2013 (отличие за успели жени със собствен бизнес).

Граф фон Щофенбург познава България от 1986 г., но преди 8 г. взима окончателното си решение да живее в страната ни и да продължи да развива от България успешният си консултански бизнес чрез компанията си ECE Group.

Немският бизнесмен забелязва за пръв път бъдещата си половинка на благотворително събитие от Ротари Интернешънъл София, на което 1 Meter Chocolate е спонсор, а Франк присъства като член.


Българка стана графиня


Българка стана графиня


Българка стана графиня


За да се запознае с предприемчивата дама, графът става един от най-сериозните корпоративни клиенти на вкусният шоколад и така най-накрая успява да я накара да се срещне с него.

Останалото е истинска приказка, която се развива скоростно за 165 дни и с цели четири незабравими сватби.

Още от първата среща двамата разбират, че са намерили сродната си душа и само 57 дни след това графът се решава на сериозната стъпка.

Предложението е приказно - с диамантен пръстен, в истински замък, в родният град на Франк в Германия.


Двамата планират събитието си за 11.10.2014, но междувременно успяват да се оженят още 3 пъти...


Първата сватба е абсолютно спонтанна. През август месец, в лятната резиденция (яхта) на графа - по време на парти с приятели, Капитанът на яхтата ги венчава.

Второто събитие е официалното подписване пред българските власти, което завършва с хапване на традиционна българска шкембе чорба.

Третата сватба е много специална и символична, защото е таен масонски ритуал. Церемонията е само за посветени и най-близки и може да се направи само веднъж в живота. Желанието е на Франк, който от много години е масон и с най-високата степен в масонството (33-та) - изключително признание в цял свят.

Четвъртата сватба е най-накрая планираната.


Българка стана графиня


Българка стана графиня


Сред най-близки приятели и роднини, Биляна Тодорова официално стана г-жа Екснер, графиня фон Шофенбург.

Заради уважение към високият ранг на гостите и тяхното право на личен живот, сватбата се състоя в частен клуб в София, който е от най-добрите в цял свят и член на световна реномирана верига (само с 250 клуба).

Забавната част беше ръководена от Богдан Томов, а музикалните поздрави към младоженците и гостите бяха от Васил Петров, "Тримата Тенори", Васил Стоев-Ампега и Ивайло Колев.


Българка стана графиня


Българка стана графиня


Биляна и Франк Екснер искат да изкажат своята голяма благодарност към кумовете, техните роднини и близки приятели, както и на партньорите на прекрасният им празник - The Residence Exclusive Club, Kempinski Zografski Hotel, Fashion Inside, шампанско Taittinger, брандовете: "NEVENA", "AGRESSIA", "Bridal Fashion" и "Nikolay Bojilov".