Откриване на изложбата Designed in Poland

С голям интерес бе приета отворената в сряда изложба на полски дизайн Designed in Poland в Мега Мол София. В рамките на изложбата е представена селекция от модерни бижута от благородни метали и кехлибар, както и примери за промишлен дизайн, съчетаващ традицията с модерността. Посетителите могат да видят новаторски изделия от стъкло, мода, мебели и други предмети с интересен и модерен дизайн и високо качество на изработката. Представените предмети показват как креативните полски артисти се срещат със съвременните технологии. Впечатление на всички жени ще направят изключителните бижута характеризиращи се както с новаторство, така и с безспорна красота. Биха направили добро настроение на всяка жена и щяха да са чудесен завършек към облеклото. Изложбата ще бъде достъпна в Мега Мол в София до 7 ноември.

Otkrivane-na0izlojbata-Designed-in-Poland

Otkrivane-na0izlojbata-Designed-in-Poland

По време на откриването бяха представени две „модни инсталации“ на полски проектанти Михал Ставрост и Ян Новак, манекенките от Полша и България носиха бижута на Мария Фудаковска и Ева Леванович. Лентата прерязаха Посланика на Полша, Н.П. Кшиштоф Краевски, Председателя на Полската Агенция за Информация и Чуждестранни Инвестиции, Славомир Майман и Завеждащ Отдела за промоция на търговията и инвестициите към полското посолство, Марчин Миколайчик.

Посланика на Полша Кшиштоф Краевски приветства гостите и изрази надежда, че оригиналните решения на полските дизайнери популяризират Полша като страна с голям творчески потенциал.
"Двадесет и пет години полски успех оказа влияние не само върху икономиката, но и върху обекти, които ни заобикалят. Новите реалности изискват нови форми"- каза при откриването Председателя на Полската агенция за информация и чуждестранни инвестиции Славомир Майман и изрази надежда, че полските авангардни творби ще бъдат от интерес за посетителите.
„Всички искаме да сме заобикаляни от хубави, естетични и привлекателни предмети. Изложбата "Designed in Poland" създава такава възможност“ подчерта Марчин Миколайчик, Съветник в полското посолство, завеждащ Отдела за промоция на търговията и инвестициите.

Otkrivane-na0izlojbata-Designed-in-Poland

Otkrivane-na0izlojbata-Designed-in-Poland

Изложбата "Designed in Poland" е престижен проект, който представя съвременен полски дизайн. Събитието се организира от Полската агенция за информация и чуждестранни инвестиции извън полските граници от 2005 г. насам. Двадесет и второто представяне на изложбата, което се състои сега в София, е организирано заедно с Отдела за Промоция на Търговията и Инвестициите към Посолството на Полша в София.

Otkrivane-na0izlojbata-Designed-in-Poland

Otkrivane-na0izlojbata-Designed-in-Poland