Песните, които лекуват депресия

Известната песен "Бохемска рапсодия" (Bohemian Rhapsody) на британската рок група Queen действа като лекарство срещу депресия, показва изследване на BBC.

В рамките на анкетата на участниците са представени 10 композиции, за които е установено, че вдигат настроението. На първо място хората посочват "Бохемска рапсодия". Втората най-предпочитана песен е "Dancing Queen" на шведския квартет ABBA, а на трето място е хитът на рапъра Фарел Уилямс "Happy".

Представени са още песни на Боб Марли, Роби Уилямс и Майкъл Джексън, както и композиции от класическата музика, която е най-предпочитана от хората над 65 г.

Повече от две трети от анкетираните искат да слушат музика, когато не се чувстват добре. Общо 81% смятат, че музиката може да накара хората да се чувстват по-добре, когато са болни или когато преминават през тежък период.

Песните, които лекуват депресия

Песента "Бохемска рапсодия" е от албума "A Night At The Opera", който е издаден преди около 40 години. С дължина от почти 6 минути, тази песен оглавява британските музикални класации два пъти: когато излиза през 1975 г. и след смъртта на вокалиста на Queen Фреди Меркюри през 1991 г.

БГНЕС