Мъжкият пол е по-суетен

Мъжкият пол е по-суетенСъвременният мъж е по-обсебен от имиджа си от всякога и отделя над четири години от живота си в усъвършенстване на външния си вид. Жените, от тяхна страна, отделят три години, показва ново изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изследването установило още, че мъжете прекарват една година и три месеца от живота си в залата за усъвършенстване на телата си, това е шест пъти повече от жените, които прекарват два месеца.

Изследването сред повече от 2000 британци разкрива режима на съвременния средностатистически мъж. Той прекарва две години и три месеца под душа или във ваната, докато жените прекарват една година и осем месеца. Освен това представителите на силния пол заделят много време за бръснене – близо половин година от живота си. Копринено нежната кожа също е сред основните приоритети на мъжа, като отстраняването на окосмяването по тялото отнема около един месец от живота им.

Мъжете отделят също пет месеца за фризьорски салони и близо един месец за изрязване и грижа за ноктите. Над една година от живота на мъжа отива в извайване на тялото във фитнеса и помпане на мускулите.

Близо една трета от представителите на силния пол (27%) заявили, че умението да се бръснат е основното умение, предадено от баща им.
"Поддържането на външния вид става все по-важно за съвременния мъж. С увеличаването на насочените към мъжете продукти сега те отделят малко време за себе си, за да се насладят на бръсненето, оформянето на прическата и тренировката си", казва говорител на козметичната компания "Dove", която осъществила изследването.

БГНЕС