Изберете йоркширски териер за щастие и мопс за богатство


Най-щастливите стопани във Великобритания имат за домашен любимец йоркширски териер, установи ново изследване, цитирано от "Дейли мейл".

Изберете йоркширски териер за щастие и помс за богатство

То показало, че типичните собственици на тази порода се смеят десет пъти повече на ден в сравнение с всички други и се определят като най-щастливите хора. Музикалният продуцент Саймън Кауъл е известен собственик на йоркширски териери, които осинови миналия октомври от приют.

Освен това собствениците на мопс, като светската лъвица Парис Хилтън, са най-богатите със средна заплата от 85 000 паунда. Компанията Frontline Spot On, която осъществила изследването, искала да открие чертите от характера на собствениците на кучета във Великобритания.

Тя установила, че собствениците на лабрадор като Марио Балотели е най-вероятно да нямат партньор. 24-годишният футболист на Ливърпул, който е привързан към черния си лабрадор Лъки и редовно публикува снимки на кучето в социалните мрежи, се раздели миналия месец с годеницата си Фани Негеша.

Изследването сред 2 000 собственици на кучета, показва още, че хората, които притежават дог, печелят най-малко - средно 35 000 паунда. Почитателите на Голдън ретрийвър са най-интелигентни, като 23% имат магистърска или докторска степен.

Най-глезените кучета са далматинците, като техните собственици харчат 17 паунда на седмица за играчки и угощения. Въпреки малкия си размер кучетата порода чихуахуа изискват най-много внимание от собствениците си, които прекарват цели 16 часа на ден до домашните си любимци - дори в леглото.

А любителите на кучета, които искат дълга и щастлива връзка, трябва да се насочат към мопс, защото 54% от собствениците на тази порода са женени.

Британците с булдог у дома е най-вероятно да са с провалена връзка, като един на всеки 12 притежатели на тази порода иска да се раздели с партньора или партньорката си. Джак Ръсел териерите оглавяват класацията на най-немирните кучета, като 40% от собствениците посочват това като характеристика на домашния си любимец.


Източник: БГНЕС