Червената коса отново е на мода

"Много приятно е връщането на червения цвят в косите от медено към истинско червено", каза стилистът и коафьор Митко Дамов.

"Буквално преди няколко дни се върнахме от Седмицата на модата в Париж, на която имахме възможност да видим това, което ще е модерно през следващата година. Много приятно е връщането на червения цвят в косите от медено към истинско червено. Това през последните години доста загуби популярност. Червеното, в косите специално, се отдръпна от полезрението на прожекторите. Сега отново ще присъства с пълния си блясък на сцената", каза Дамов, който има салони не само у нас, но и в Европа.

Червената коса отново е на мода

Според него хубавата страна на завъртането на тенденциите е, че дават възможност на хората наистина да се променят, да бъдат по-креативни и по-смели.
"Част от тенденциите този сезон са изключително свързани с поп арт изкуството, създадено края на 50-те години от Анди Уорхоу като един от основоположниците на модерното изкуство.

Визиите няма да бъдат толкова екстравагантни, а по-скоро модерни – линии, които създават динамика в косата, които могат да бъдат комбинирани, като изглеждат семпли и елегантни и в следващия момент могат да бъдат трансформирани. Това е изключително практично към днешна дата за една динамична жена", смята коафьорът.

Въпреки това според него българките все още не могат да приемат тенденциите на запад. "Смятам, че 20 и няколко години след прехода има някакви наченки на смелост в българката, но тя все още не е европейка. Концепциите, които са различни от разпознаваемите и традиционни неща, не могат да бъдат възприет тук, защото хората не са подготвени. Моята борба вече 20 години, откакто съм на пазара, е да променям хората, да ги накарам да бъдат по-решителни, по-креативни, по-смели, да постигат по-добри резултати по всяко едно отношение", сподели Дамов.

Червената коса отново е на мода

БГНЕС

БГНЕС