От какво зависят математическите умения на децата?


Жените с ниски показатели на хормона на щитовидната жлеза по време на бременността по-често раждат деца, които трудно се справят със задачи по математика.

От какво зависят математическите умения на децата?Това показва изследване на учени, за което пише канадският сайт Airdrie Echo. Те са проследили състоянието на 1 196 здрави деца от раждането до 5-годишната им възраст.

Концентрацията на хормона тироксин на майките им е била следена още от 12-та седмица на бременността. Впоследствие са били проверени езиковите и аритметични навици на децата.

Оказало се, че ако по време на бременността нивата на тироксина са били ниски, впоследствие детето трудно се справяло със смятането. В същото време ниските нива на тироксина изобщо не са отразявали на езиковите навици. На учените им предстои да изяснят дали проблемите на децата с математиката остават за цял живот.

Хормонът тироксин е ключов регулатор на метаболизма, като метаболизма се увеличава с увеличаване на производството му от щитовидната жлеза и намалява при намалено производство. Вижте как да ускорите метаболизма чрез природни средства.


Източник: БГНЕС