Червеният цвят вдъхва увереност

Червеният цвят заля червения килим чрез последните седмици. На церемониите за наградите "Еми" и за музикалните награди на MTV редица знаменитости бяха облечени в червени тоалети.

Проучване на компанията Dove Colour показва, че червеният цвят вдъхва увереност. Според 16% от анкетираните дами този цвят им вдъхва повече увереност в сравнение с другите тонове.

Клеър Дейнс, Рита Ора, Хайди Клум и Ирина Шейк са само част от известните личности, които залагат на червеното за различни събития.

Rita Ora

Heidi Klum

Дизайнерката Оливия Рубин е лице на кампанията на Dove Colour Confidencе, която има за цел да вдъхнови жените да носят цветни дрехи. "Цветовете не винаги трябва да бъдат ярки. Да вземем например светлорозовото, небесносиньото и бледолилавото, които могат да се носят през цялата година, защото напомнят за красотата на пролетта. Наситеното оранжево и яркочервеното са за смелите. Ако дрехите в ярки цветове са твърде дръзки за вас, тогава заложете на ярките аксесоари на по-неутрален тон", казва тя.

January Jones

Clair Danes

Kaley Cuoco

Chelsea Peretti

Virginia Donohoe

Проучване сред британските показва, че най-често предпочитат бяло и черно. Те не харесват останалите цветове, защото не са достатъчно уверени, за да ги носят. 30% признават, че черните дрехи са начин да се скрият или да не привличат вниманието на другите върху себе си.

Снимки:

1. Rita Ora
2. Heidi Klum
3. January Jones
4. Clair Danes
5. Kaley Cuoco
6. Chelsea Peretti
7. Virginia Donohoe

Фото © ЕПА/БГНЕС