Топ 10 на най-високоплатените ТВ актриси

* Класация на Форбс


Не е тайна, че Холивуд винаги е бил мъжки свят. Десетте най-високо платени актриси за годината са изкарали общо 104 милиона $ от Юни 2013 до Юни 2014, което е доста по-малко от общо 214-те милиона $, спечелени общо от десетте най-печеливши актьори за същия период.

София Вергара печели убедително първото място (за трета поредна година) със забележителните 37 млн. $, което е повече дори от първия при мъжете - Аштън Къчър (26 млн.). На 42, звездата от "Модерно семейство" продължава да трупа състояние, благодарение на своя бизнес нюх. За всеки епизод от сериала тя получава 325 000 $, но по-голямата част от приходите и идват от доходоносни сделки. Вергара е лице на Diet Pepsi, CoverGirl, Head & Shoulders, AT&T и Synthroid. Тя е и съосновател на Latin World Entertainment.


Топ 10 на най-високоплатените ТВ актриси


Маришка Харгитай заема второто място с общо 13 млн. $ годишна печалба. Сериалът "Закон и ред", е подновен за 16-и сезон, след почти двойното увеличение на зрителската аудитория през последния сезон, което се дължи основно на силното присъствие на Маришка.

Кейли Куоко се нарежда трета с 11 млн. $, благодарение на успеха на "Теория за големия взрив".

Четвърти с печалба от по 10 млн. $ всяка са Джулиана Маргулис ("Добрата съпруга"), Елън Помпео ("Анатомията на Грей") и Коби Смълдърс ("Как се запознах с майка ви").

Веднага след Коби се нарежда колежката и от сериала, Алисън Ханигън, с 9.5 млн. $, следвана от Ейми Полър (7 млн. $) и Минди Кейлинг (6.5 млн. $).

Осмото място си споделят Кери Уошингтън, Зоуи Дешанел и Кортни Кокс с по 6 млн. $ печалба. Девета е Клеър Дейнс (5 млн.), а десета - звездата от сериала "Момичета", Лена Дънам (3.5 млн. $).


Източник: forbes.com
Снимка: София Вергара; БГНЕС/ЕПА