Модел с лична кауза срещу анорексията

Мис Автомобилизъм, Лице на Fashion.bg през 2008, Вероника Стефанова се е заела с амбициозната задача да информира, предпазва и помага на момичета, заболели от една от най-страшните болести – анорексията. Самата тя преди години се пребори с това заболяване и поради тази причина се зае с каузата да помогне на колкото се може повече дами.

„Това е смъртоносна болест, която се базира на нашата психика. Затова съветвам всички момичета да се хранят правилно и здравословно, да спортуват и най вече да харесват себе си”.

Модел с лична кауза срещу анорексията

Анорексията е разстройство със сериозни последици върху здравето. Наблюдава се понижено тегло, нереалистична представа за външния вид, страх от напълняване, гладуване и предизвикано повръщане.

Вероника е горда, че се е преборила с това заболяване и иска чрез разговори и съвети да помогне на други изпаднали в това състояние. Вече над 10 млади жени са споделили проблемите с нея и заедно с помощта на лекари, търсят най- успешните методи за борба с анорексията. Миската апелира всички, които имат желание да говорят за болестта и търсят помощ, да се свържат с нея във Фейсбук, защото както смята тя: „Заедно сме по-силни”.

Модел с лична кауза срещу анорексията