Руски политик се обяви срещу високите токчета

Руски политик се обяви срещу високите токчетаРуски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета.
Олег Михейев, депутат от прокремълската партия "Справедлива Русия", твърди, че високите токчета, както и маратонките, равните обувки и мъжките мокасини са вредни за здравето и е време да се направи нещо по въпроса. Депутатът изпратил предложение до Митническия съюз, включващ още Беларус и Казахстан, с предложение да бъдат въведени официални стандарти относно височината на токчетата.

"Обувките трябва да имат токове, които са високи между два и четири сантиметра, височина от пет сантиметра е максималната", се казва в предложението. "Вредните последици от носенето на изключително високи обувки и на равни обувки бяха признати от експерти от целия свят. Необходимо е да променим тази тенденция", допълва депутатът.

Известно е, че руските жени предпочитат красотата пред удобството и често се придвижват по заледени тротоари през зимата и по плажове през лятото на главозамайващо високи обувки. Михайев заяви пред Франс прес, че просто иска да привлече вниманието към проблема, а не да забрани категорично високите токчета.

Той допълни, че предложението му е знак, че се тревожи за руските жени и иска да ги предпази от деформации.
"Те са млади и просто не мислят за тези неща", заяви Михейев и допълни, че около 40% от рускините страдат от плоскостъпие.

Съществува обаче голяма опасност депутатът да разгневи руските дами.
"От половин ден моите колежки не ми говорят", сподели той. Предложението на Михейев вече предизвика бурни реакции в Русия и някои дами заявиха, че ако високите токчета бъдат забранени, ще започнат да ги носят нарочно.

БГНЕС