Британски модел създаде колекция бельо за Marks & Spencer

Британски модел създаде колекция бельо за Marks & Spencer След дълги години на представяне на различни марки бельо британският модел Дейвид Ганди създаде своя собствена колекция за Marks&Spencer (M&S). Линията се нарича David Gandy for Autograph и се състои от 28 модела на боксерки, слипове и спално облекло.

"Сътрудничеството с голяма британска марка като M&S бе точната задача за мен на този етап. Работим заедно в продължение на няколко години, а колекцията беше като естествено продължение на работата ни", казва моделът пред списание Vogue.

Преходът от модел към дизайнер не е лесен, но Дейвид се справя с лекота.
"Истински се забавлявах по време на всяка част от процеса. Горд съм с постигнатите резултати. Исках да направя комбинация между качествени материи, добър дизайн и форма, като всичко е направено със стил", казва той.

Моделът не е загърбил напълно кариерата си пред фотоапарата. Скоро самият той ще представи творенията си по време на ревю.

Ганди в момента е лицето на мъжката колекция бельо на британската модна марка M&S. Той следва стъпките на Роузи Хънтингтън-Уайтли, която първо бе модел на бельо за марката, а след това направи собствена колекция дамско бельо с името Rosie for Autograph. Нейната колекция се разпродаде за рекордно време и се превърна в най-бързо разпродадената в историята на марката. Ако линията на Ганди се окаже печеливша, той обеща да продължи да работи и в тази насока.

"Ще бъда честен. Взех участие във всеки процес от скициране на моделите, през избора на платовете и добавянето на личния ми почерк, дори в пакетирането. Беше ми интересно и наистина се забавлявах. С радост бих направил още подобни неща, ако се появи възможност", разкри моделът.

Колекцията David Gandy for Autograph ще бъде пусната в продажба в Лондон на 18 септември, а след това и в магазините по целия свят.

БГНЕС