Дизайнерът Джон Роша се оттегля от седмицата на модата в Лондон

Дизайнерът Джон Роша се оттегля от седмицата на модата в ЛондонРоша заяви, че повече няма да представя колекциите си по време на събитието, защото чувства, че вече е достигнал пика в кариерата си и иска да направи път на младите таланти.

"Ако остана, искам да имам какво да кажа. Винаги съм искал да поддържам висок стандарт. Прегледах последните си няколко колекции и си помислих, че това е най-доброто, на което съм способен. През последните няколко години забелязвам много талантливи хора и дизайнери, които изгряват с толкова много свеж талант. Трябва да се работи още повече. Няма да работя, докато се срина", каза дизайнерът пред списание Vogue.

Модният гуру разкри още, че ще сложи край на модната си линия, защото иска да прекарва повече време със семейството си.

"Хората ме питат защо. Защото искам да прекарвам повече време със семейството си. Напуснах Хонконг през 1971 г. и никога не съм се връщал, за да празнувам китайската Нова година със семейството си, защото винаги се пада през февруари по време на модната седмица. За 40 години нямам повече от 10 дни почивка наведнъж. На този етап от живота си искам да живея по собствен календар. Да спра да правя модни спектакли ми дава тази възможност. Това решение не е взето за една нощ", казва Джон Роша.

Това обаче не е краят на модната компания на дизайнера. Джон смята да се фокусира върху друга част от бизнеса си преди да се оттегли съвсем от индустрията.

"Мога да говоря за всеки един елемент от всяка една дреха от всяка една колекция, без да я гледам на снимка. Моята марка е изградена единствено от мен. Когато се оттегля, никой няма да я поеме- такова решение взех", казва той.

Джон Роша планира да направи промени в компанията си, за да избегне освобождаването на служители.

БГНЕС