Какво хапват по света след щур купон?
Добрите купони традиционно завършват  с добре известния "пиянски глад".  Какво ядат хората по целия свят след  употребата на повечко алкохол провери  сайта "BuzzFeed", който събра в едно  любимите ястия на  различни места на планетата. 
Проучването показва, че най-често след алкохолен запой американците ядат пица.
В Китай залагат на шишчетата с месо, а в Канада на пържените картофи.
 В Мексико ядат традиционния такос с  месо, който можете да срещнете в кухнята  на цяла Латинска Америка.
В Мексико ядат традиционния такос с  месо, който можете да срещнете в кухнята  на цяла Латинска Америка. 
В Бразилия похапват акараже, приготвено от обелен черноок боб (black-eyed peas), направен на топка и след това изпържен в палмово масло.
Ирландците смачкват варени картофи, нарязват в тях стар и пресен лук и заливат с разтопено масло.
В Турция най-популярната "drunk food" е дюнерът.
Италианците си падат по запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола.
В Иран обичайно се приготвя персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото.
Японците след пиене си поръчват супа "Рамен", кръстена на специалния вид фиде - рамен. Тя е със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце.
Германците залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри.
  * А какво ще кажете за България? :)
  Източник: БГНЕС 
  





 
 






















Добавете вашия коментар към статията
Моля пишете на кирилица и с малки букви