Мисис Дама на годината 2014

Анелия Петкова с награда - "най-лоялен партньор"


На 28 март 2014 г в "Гранд Хотел София" бяха раздадени за шести пореден път годишните награди "Мисис Дама на годината" 2014. Собственик и продуцент на наградите и организатор на церемонията са агенция "Феймъс" и "Mrs. Universe Ltd." и тяхната собственичка Меги Савова.
Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като "половинката на някой". Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места... Те дават кураж на другите и най-вече - те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова нашата идея е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое собствено име в обществото .
Над 250 дами бяха кандидати за разпределение в 27 категории, но от тях журито реши да награди само 9.


Мисис Дама на годината 2014


По традиция гостите на вечерта бяха посрещани с чаша шампанско, a вечерята бе 5-степенно меню и най-добрите вина, представени от сомелиера Мишо Марковски.

Водеща на събитието беше Мариана Маринова.

Специални гости бяха бизнесмените Явор Цаков, Гергана Ташкова, носителките на титлите "Мисис България", "Мисис Баба", "Лейди България" и "Мисис Дама на годината".


Информация за наградените дами на годината:

Категория "Организиране на събития" - Силвия Танева - Бургас;
Силвия е собственик на сватбен център "Брилянтин". От 7 години организира сватбени тържества и други събития.

Категория "Красота и здраве" - Виктория Стефан - фирма "Дерма про";

Категория "Обществена дейност и социално значими проекти" - Албена Димитрова - Зонта Клуб

Категория "Най-успяла българка в чужбина" - Ана Иванова - Монако - лице на кампанията на Оланд;


Мисис Дама на годината 2014


Категория "Журналистика" - Екип на списание "Икономика" в лицето на Невена Мирчева. "Икономика" е най-авторитетното и дългогодишно издание в България. То излиза от 1990 г. и е част от групата на Бранд Медия България от 2011 г.

Категория "Благотворителност" - Паолина Петракиева - получи наградата "Мисис" за благотворителност. Паолина Петракиева е носителка на титлите "Мисис България" и четвърта на "Мисис Вселена". Тя е избрана заради участието си в много благотворителни инициативи сред които "великолепната шесторка 2", всички каузи на "Мисис България", включително и кампанията "Коледни ангели".


Мисис Дама на годината 2014


Анелия Петкова получи наградата за "Най-лоялен партньор" към холдинга. Анелия Петкова е собственик на Bridal Fashion - официален представител за България на Pronovias, Enzoani, Sherri Hill и Roccobarocco и от 6 години се грижи за стайлига на носителките на титлите "Мисис България", "Лейди България", "Мисис Баба" и др. Престижната награда бе връчена от миналогодишната й нисителка - адвокат Биляна Тончева. Отново повечето дами на събитието бяха избрали тоалети и аксесоари от Bridal Fashion сред които: Елена Караколева, Мая Косева, Гергана Ташкова, Галина Тодорова, Паолина Петракиева, Капка Амзина и др.


Мисис Дама на годината 2014


Мисис Дама на годината 2014


Почетен член на клуб "Мисис Дама на годината" е Кетевен Коблианидзе, собственичка на бутици Dirk Bikkembergs и Prive в мол "Парадайс Център".

За първа година се учредява награда за силните мъже на България -
Mr. of the Year, които подкрепят своята половинка да се развива в професионален и личен план. Първият носител е Атанас Караколев - съпругът на "Мисис България - Вселена" 2009 и "Мисис ЕвропейскиСъюз" 2010 - Елена Караколева.