С привкус на детство:
Цветно шоколадово великденско яйце


Невероятният сладкар Франсоа Пере от хотел Shangri-La в Париж създаде уникален десерт, който ще бъде включен в менюто на хотела в дните около Великден 2014.


Удоволствие за сетивата: Цветно шоколадово великденско яйцеНай-новото му изобретение The Toy Egg е композиция от разноцветни рингове с високо съдържание на какао. Франсоа Пере създава яйце с цветни и пикантни аромати като изненада за великденските празници тази година. Със страстта си към работата с шоколад и стремежът за откриване на нови вкусове и удоволствия за очите, чрез The Toy Egg шеф Франсоа Пере връща почитателите на тъмния шоколад във вълшебния свят на детството.


"За да направя това великденско яйце, си спомних една цветна и забавна играчка, която имах като малък. Играчките са интересна тема, която обичам да изследвам в творенията си. Те са истински извор на вдъхновение", казва шеф Франсоа.

The Toy Egg е направено от 70-процентов тъмен шоколад Capurano, който има силен и дълготраен аромат. Десертът се предлага като лимитирана серия от 14 до 21 април 2014 г. Могат да бъдат правени поръчки, а едно шоколадово яйце струва 68 евро.


Източник: БГНЕС